Megveheti az állam Pécs repterét, amit egyből bérbe is adhat az oroszoknak

2017 szeptember 21., csütörtök 4:59
141

Az önkormányzat vagyontárgyai ellenében mentheti csak meg a csődtől a pécsi önkormányzatot a magyar állam, értesült a Magyar Nemzet nem hivatalos forrásokból. A 7,5 milliárd forintos működési hiányt felhalmozó önkormányzat ezek szerint nem kap ingyenpénzt, nem adósmentésről van szó, az állam gyakorlatilag bevásárol a megyeszékhelyen.

A Nemzet értesülései szerint az egyik vagyontárgy a 2,8 milliárd forintra értékelt pécs-pogányi reptér lehet, amit az állam azonnal bérbe is adna a Roszatomnak. Ez mindkét fél részéről logikus döntés lenne, az államnak így bevételt termelne a reptér, amelynek közvetlen autópályakapcsolata van, így gyorsan megközelíthető onnan Paks.

Ráadásul nem csupán a Paksra látogató fejesek használhatnák a repteret, a remek közúti kapcsolat áruszállításra is alkalmas, különös tekintettel az M6-os autópálya elenyésző forgalmára.

A Nemzet értesülései szerint a reptér mellett két nyereséges önkormányzati cég, a pécsi távhőszolgáltató Petáv, illetve a vízközműszolgáltató, a Tettye Forrásház kerülhet állami kézbe egy "komolyabb, ingatlanokból álló csomag" mellett.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt