Sean Spicer mindent (!) lejegyzett

2017 szeptember 21., csütörtök 10:04
11

Sean Spicer a humor kedvelőinek nagy bánatára már nem Donald Trump szóvivője, de ettől még nem szűnt meg komikus karakternek lenni. Az elmúlt évek egyik legszórakoztatóbb, egyben a washingtoni hétköznapokat sok hozzáértő szerint messze a leghitelesebben ábrázoló vígjátéka, a Veep fiktív alelnöki szóvivőjéhez, Mike McLintockhoz hasonlóan többek állítása szerint Spicer is alaposan és gondosan naplózott mindent, ami a jelenlétében történt és elhangzott.

Képzelhetik, hogy milyen nagy érték lehet most naplója az elnöki stáb és Oroszország összejátszását vizsgáló nyomozásban, aminek egyik leglényegibb kérdése, hogy Donald Trump pontosan mit és mikor tudott, illetve mikor és mire utasította beosztottjait. Robert Mueller különleges ügyész azt amúgy már szeptember 8-án jelezte a Fehér Háznak, hogy tervezi Spicer meghallgatását.

Spicer jegyzetelési mániája merőben szokatlan a politikának ezen a szintjén. Az elnökválasztási kampányban, amikor még a Republikánus Pártnak, és nem Trumpnak dolgozott, a beosztottjai azzal vicceltek, hogy biztos egy mindent kitálaló könyvet akar írni. A korábbi elnökök alatt a Fehér Házban dolgozók is teljesen elképedtek, szerintük az elnök munkatársai általában igyekeznek a lehető legkevesebb írásos feljegyzéssel dolgozni, nehogy az irataik beidézhetők legyenek a bíróságra.

Mike Allen az Axiostól sms-ben érdeklődött Spicernél az ügyben. Allen már több mint 12 éve személyesen ismeri Spicert és nejét is, így egy kicsit meglepte, amikor Spicer válasz helyett azt írta, hogy "Mike, kérlek többé ne küldj kéretlen emaileket, sms-eket", majd Allen értetlenkedő visszakérdezése után a nyomaték kedvéért megfenyegette, hogy a következő sms-e után feljelenti zaklatásért.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt