1,1 milliárd forintért egy katari gyűjtő vette meg Banksy öt liverpooli graffitijét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A rejtélyes brit graffitiművész öt alkotását vásárolta meg 3,2 millió fontért (1,1 milliárd forintért) egy katari gyűjtő - adta hírül a BBC News.

Az öt alkotás között van a 12 méter magas, 5 méter széles, híres Liverpooli patkány, melyet az elhagyatott Whitehouse pub oldalára festett a művész 2004-ben.

A híres patkányFotó: Flickr

A képet korábban, egy 2014-es londoni árverésen már eladásra kínálták, akkor nem talált vevőre. A négy másik alkotás a Love Rat, a Never Liked The Beatles, a Secured és a Love Plane.

A Samuel Beilin and Partners tanácsadó cég egy névtelenséget kérő ügyfele nevében adta el a liverpooli graffitiket. Az alkotásokat eredetileg a város kínai városrészében, az Egyesült Királyság első street art galériájában állították volna ki, ám a 2017 végére átadni tervezett galéria nem épült fel.

A cég szóvivője szerint a képeket egy közel-keleti vásárló szerezte meg, aki talán kiállítja őket.

A vakolatra festett műveket sértetlenül távolítják el a falakról, majd lakkal kezelik, hogy szállítani lehessen. (MTI, BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.