Balog személyes találkozót kért az ukrán oktatási minisztertől

POLITIKA
2017 szeptember 22., 17:03
comments 106

Hivatalos levélben kért személyes találkozót Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma vezetője Lilja Hrinevics ukrán oktatási és tudományos minisztertől, közölte az MTI. Balog szeptember 25-én részt vesz a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanévnyitó ünnepségén, amelyre az ukrán miniszter szintén meghívást kapott, a EMMI vezetőjének javaslata szerint ez jó lehetőség lenne az új ukrán oktatási törvénnyel szembeni "súlyos fenntartások" megvitatására.

Szeptember ötödikén fogadta el az ukrán parlament az új oktatási törvényt, aminek  7. cikkelye kimondja: 

Ukrajnában az oktatás nyelve az államnyelv, a nemzeti kisebbségek anyanyelvű oktatása pedig csak az első négy osztályban engedélyezett. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.