Közel tízezren kapták el a kanyarót az elmúlt héten Romániában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Ismét nő a kanyarós megbetegedések száma Romániában: az elmúlt héten péntekig összesen 9289 esetet regisztráltak, 56-tal több mint az előző héten. Az Országos Közegészségügyi Intézet szerint eddig 34-en vesztették életüket a járvány miatt. A legutóbb haláleset két héttel ezelőtt történt: egy öt hónapos, Neamţ megyei csecsemő vesztette életét kanyaró miatt. 

A román kormány már augusztusban elfogadta a lakosság beoltásáról és az oltások finanszírozásáról szóló törvénytervezetet. A várhatóan 2018. január 1-jétől életbe lépő jogszabály a parlament elfogadásra vár. (Főtér.ro)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.