Nem tudni mire költötték, de visszafizetnie biztos nem kell Orbán polgári körének az állami cég 320 milliós támogatását

2017 szeptember 22., péntek 14:14
44
  • Az állami tulajdonú HungaroControl Zrt. 320 millió forinttal támogatta idén Orbán Viktor polgári körének alapítványát, a Szövetség a Nemzetért Alapítványt,
  • A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tartozó cég szabályzata szerint csak a légi közlekedés népszerűsítését, és az azzal kapcsolatos szolgáltatások támogatását engedi meg. 
  • Ilyen itt nem történt: az alapítvány beszámolójában nem szerepel repüléssel kapcsolatos program, vezetői a megkeresésekre nem reagálnak.

Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő ezután kérdezte meg a minisztériumot, hogy milyen programokra kaphatott ekkora támogatást a Szövetség a Nemzetért Alapítvány, írja a HírTV. Fónagy János államtitkár válaszában közölte:

egy forintot sem kell visszafizetnie az alapítványnak,

az elszámolást rendben leadták, a HungaroControl abban semmi kivetnivalót nem talált. 

Fotó: botost/444.hu

Az MSZP még májusban tett feljelentést az ügyben 

hűtlen kezelés és orgazdaság miatt. 

Bejelentésükre semmilyen visszajelzést nem kaptak, nem tudni, hogy indult-e nyomozás. Emiatt, biztos, ami biztos, Nyakó István augusztusban ismét feljelentést tett.  

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt