Nem tudni mire költötték, de visszafizetnie biztos nem kell Orbán polgári körének az állami cég 320 milliós támogatását

  • Az állami tulajdonú HungaroControl Zrt. 320 millió forinttal támogatta idén Orbán Viktor polgári körének alapítványát, a Szövetség a Nemzetért Alapítványt,
  • A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tartozó cég szabályzata szerint csak a légi közlekedés népszerűsítését, és az azzal kapcsolatos szolgáltatások támogatását engedi meg. 
  • Ilyen itt nem történt: az alapítvány beszámolójában nem szerepel repüléssel kapcsolatos program, vezetői a megkeresésekre nem reagálnak.

Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő ezután kérdezte meg a minisztériumot, hogy milyen programokra kaphatott ekkora támogatást a Szövetség a Nemzetért Alapítvány, írja a HírTV. Fónagy János államtitkár válaszában közölte:

egy forintot sem kell visszafizetnie az alapítványnak,

az elszámolást rendben leadták, a HungaroControl abban semmi kivetnivalót nem talált. 

Fotó: botost/444.hu

Az MSZP még májusban tett feljelentést az ügyben 

hűtlen kezelés és orgazdaság miatt. 

Bejelentésükre semmilyen visszajelzést nem kaptak, nem tudni, hogy indult-e nyomozás. Emiatt, biztos, ami biztos, Nyakó István augusztusban ismét feljelentést tett.  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.