Németh Zsolt és a Nemzeti Emlékezet Bizottság emléktáblát avatott Bencsik Samunak

POLITIKA
2017 szeptember 22., 17:44
comments 102

Emléktáblát avattak a P. Mobil 1987-ben, mindössze 35 évesen elhunyt legendás gitárosának Bencsik Sándornak pénteken Újbudán. A Lecke utcai ház fala előtt mondott beszédében Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke kiemelte

"a magyar rockzene történetében ő volt a csúcskategória, olyan művek születtek közreműködésével, mint a Honfoglalás rockszvit. Élete a kommunista diktatúra minden sajátosságát magán hordozta. Ő volt az üldözött, a tiltott, a renitens, akit le kellett járatni, akire besúgót állítottak, de életműve teljes."

A fideszes politikus hozzátette: "ma ahhoz kell hozzásegíteni a fiatalokat, hogy támogassák a szabadság ügyét, ami Bencsiknek is annyira fontos volt."

photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Az avatáson Máthé Áron, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága elnökhelyettese is szót kapott. Szerinte "nemcsak Bencsik munkásságának, zenéjének állítanak emléket, hanem mindazoknak, akik nem teljesedhettek ki, nem futhatták be a pályájukat a kommunista diktatúra körülményei között."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.