Verekedés volt Erdogan New York-i beszéde alatt

A török államfő az ENSZ közgyűlésén járt az amerikai városban, szállodájában beszélt szimpatizánsainak csütörtök délután, amikor kitört a balhé. 

Erdogan beszéde alatt egy férfi angolul kiabálni kezdett, hogy "Terrorista vagy, takarodj az országomból". Válaszul a török elnök köré gyűlt emberek Erdogan nevét kezdték el skandálni.

A szálló előterében hat tüntető gyűlt össze, a felvételeken azt látni, hogy a szimpátiatüntetők ütik őket, miközben a biztonságiak kiemelik őket. A biztonsági erők legalább egy embert kiemeltek azok közül is, akik a tüntetőkre támadtak. 

Fotó: Mohammed Elshamy/Anadolu Agency

Az egyik tüntető Meghan Bodette volt, az eset után azt mondta a New York Timesnak, hogy fel akarták hívni a figyelmet a háborús bűnökre és jogsértésekre, amiket a török kormány elkövet a kurd emberekkel szemben. 

A New York-i rendőrség később azt közölte, hogy öt embert állítottak rövid időre elő, de végül nem tartóztattak le senkit. (NY Times)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.