Verekedés volt Erdogan New York-i beszéde alatt

A török államfő az ENSZ közgyűlésén járt az amerikai városban, szállodájában beszélt szimpatizánsainak csütörtök délután, amikor kitört a balhé. 

Erdogan beszéde alatt egy férfi angolul kiabálni kezdett, hogy "Terrorista vagy, takarodj az országomból". Válaszul a török elnök köré gyűlt emberek Erdogan nevét kezdték el skandálni.

A szálló előterében hat tüntető gyűlt össze, a felvételeken azt látni, hogy a szimpátiatüntetők ütik őket, miközben a biztonságiak kiemelik őket. A biztonsági erők legalább egy embert kiemeltek azok közül is, akik a tüntetőkre támadtak. 

Fotó: Mohammed Elshamy/Anadolu Agency

Az egyik tüntető Meghan Bodette volt, az eset után azt mondta a New York Timesnak, hogy fel akarták hívni a figyelmet a háborús bűnökre és jogsértésekre, amiket a török kormány elkövet a kurd emberekkel szemben. 

A New York-i rendőrség később azt közölte, hogy öt embert állítottak rövid időre elő, de végül nem tartóztattak le senkit. (NY Times)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.