Verekedés volt Erdogan New York-i beszéde alatt

külföld
2017 szeptember 22., 07:40
comments 70

A török államfő az ENSZ közgyűlésén járt az amerikai városban, szállodájában beszélt szimpatizánsainak csütörtök délután, amikor kitört a balhé. 

Erdogan beszéde alatt egy férfi angolul kiabálni kezdett, hogy "Terrorista vagy, takarodj az országomból". Válaszul a török elnök köré gyűlt emberek Erdogan nevét kezdték el skandálni.

link Forrás

A szálló előterében hat tüntető gyűlt össze, a felvételeken azt látni, hogy a szimpátiatüntetők ütik őket, miközben a biztonságiak kiemelik őket. A biztonsági erők legalább egy embert kiemeltek azok közül is, akik a tüntetőkre támadtak. 

photo_camera Fotó: Mohammed Elshamy/Anadolu Agency

Az egyik tüntető Meghan Bodette volt, az eset után azt mondta a New York Timesnak, hogy fel akarták hívni a figyelmet a háborús bűnökre és jogsértésekre, amiket a török kormány elkövet a kurd emberekkel szemben. 

A New York-i rendőrség később azt közölte, hogy öt embert állítottak rövid időre elő, de végül nem tartóztattak le senkit. (NY Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.