Botka megírta: csak közös listával győzhető le a Fidesz

politika
2017 szeptember 23., 09:42

A felnőtt népesség 43 százaléka szeretne kormányváltást, miközben 32 százalék akarja Orbán maradását, tehát a Fidesz már 2018 áprilisában legyőzhető, írta Botka László a Népszava szombati számában megjelent felhívásában. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint nemcsak az egyértelmű számára, hogy van esély, hanem az is, hogy mit kell tenni. Botka szerint a kormányváltás érdekében félre kell tenni a pártérdekeket, mert 

egyetlen körzetben sem versenyezhetnek egymással a demokratikus oldal jelöltjei!

Közös listával kellene a demokratikus ellenzéki pártoknak indulniuk, írja. Botka László szerint csak így nem forgácsolódik szét az összefogás, és csak így tudnak kellő erőt is mutatni. 

"Hogyan hihetik el nekünk a választók, hogy képesek leszünk közösen kormányozni az országot, ha annyira idegenkedünk egymástól, hogy még egy listán sem szeretnénk szerepelni?"

Írását azzal zárja, hogy "minden demokrata barátomat, szövetségesemet, választópolgárt arra kérek, hogy kövessen ezen az úton, mely a leghatékonyabban vezet a kormányváltáshoz. Minden más egyéni és pártérdek csak másodlagos. (..) Itt és most dönteni kell arról, mi a fontosabb: a pártszeretet vagy a hazaszeretet."