Most 11 milliárddal dobja meg a kormány kedvenc egyetemét

oktatás
2017 szeptember 23., 05:47
comments 55

Újabb kirívóan nagy összegű támogatást ad a kormány a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek, írja a Magyar Nemzet. A pénteki Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint most 11 milliárdot fordíthatnak az "egyetem és környezete fejlesztésére." A terv szerint rendbekapják az Orczy-kertet: lecserélik a kerítést, csónakázhatóvá teszik a tavat és egy futókört is kialakítanak. Emellett a a VIII. kerületi Korányi Sándor utcában felépítik az új katasztrófavédelmi speciális képzési központot.

Orbán Viktor rendőrtisztek avatásán a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen
photo_camera Orbán Viktor rendőrtisztek avatásán a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen Fotó: Illyés Tibor/MTI

Emlékezetes: miközben a magyar egyetemeknek komoly gond a kollégiumok hiánya, az NKE úgy kapott egy hatszáz férőhelyes épületet, hogy tavaly csak 1722 nappali tagozatos hallgatójuk volt. A Magyar Nemzet kiemeli:

a közszolgálati egyetem egy diákjára közel négyszer több közpénz jutott az elmúlt években, mint egy átlagos magyar hallgatóra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.