Orbán Viktor gratulált a németeknek

politika
2017 szeptember 24., 16:36
comments 166
link Forrás

Orbán Viktor a tőle megszokott kétértelműséggel kommentálta a német választások eredményét, így aztán az ő szemében mindenki győztesnek érezheti magát Németországban, akinek volt miért örülnie: a kormányalakításra mandátumot szerző, mégis erejéből vesztett CDU-CSU szövetség, de akár a magyar miniszterelnökről egyébként gyakran nagy tisztelettel beszélő bevándorlásellenes Alternative für Deutschland hívei is, miután harmadik helyen végezve, 13 százaléknyi szavazattal nyertek helyeket a Bundestagban.

Orbán nyár közepén és az elmúlt napokban is úgy nyilatkozott, hogy Magyarország érdeke egy újabb Angela Merkel vezette kormány, de feltehetően nem bánja, hogy a vele szemben egyre kritikusabb kancellárasszony hatalma belföldön valamelyest megcsappanni látszik.

Ezzel párhuzamosan a Fidesz holdudvara és különösen a kormánypárt által irányított sajtó a migrációs krízis óta szisztematikusan kritizálja a német kancellárasszonyt: a kormánypárti közvélemény szemében az egyébként egy pártcsaládba tartozó CDU vezetője a migrációs krízis egyik szimbóluma lett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.