Merkel: Egyetlen ország van, amelyik nem fogadja el az Európai Bíróság ítéletét, és ez elfogadhatatlan

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Fotó: Leon Kuegeler/Anadolu Agency

A gőzerővel kampányoló, a szeptember 24-i választásra készülő Angela Merkel ezúttal a Berliner Zeitungnak és keménykedett egy sort a magyar kormánnyal szemben is. A kereszténydemokrata CDU-t vezető politikus egyszerre igyekszik erősnek mutatkozni a bevándorlást mereven elutasító és azt pártoló választókkal - előbbieket a szigorúbb kitoloncolási feltételekkel, utóbbiakat a renitens európai országok ostorozásával próbálja megszólítani. 

A kancellárasszony az utóbbi polgároknak címkézve keddi interjújában kommentálta a magyar kormány álláspontját az Európai Bíróság kvótaperben hozott ítéletével. Kérdésre válaszolva Merkel azt mondta, hogy "az unióban egyetértünk a külső határok védelméről, a segélyezés, valamint az afrikai országokkal folytatott migrációs partnerségek fontosságáról, és nagyrészt az új menedékjogi rendszerről is. 

"A menekültek szolidaritás alapján történő elosztását Európában jelenleg 28 közül három vagy négy ország utasítja el. A többiek kifejezték hajlandóságukat, hogy kooperáljanak, és az Európai Bíróság döntése még a szlovák miniszterelnök szerint is elfogadható. Egyetlen kormány van, amelyiket az Európai Bíróság ítélete nem érdekli, ez elfogadhatatlan."

A Berliner Zeitung újságírója erre visszakérdez, ez vajon Merkel szerint azt jelenti-e, hogy Magyarországot ki kell tenni az EU-ból.

"Ez azt jelenti, hogy Európa alapvető kérdésről, az európai jogközösségről van szó. Erről az októberi Európai Tanácson beszélnünk kell."

(Berliner Zeitung)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.