"Vadászni fogunk rátok" - üzeni Merkelnek a Bundestagba jutott szélsőjobb

Fotó: JOHN MACDOUGALL/AFP

Alexander Gauland diadalittasan nyilatkozott a német sajtónak, miután a 18 órás urnazárás után világossá vált, hogy a bevándorlásellenes Alternative für Deutschland 13 százalék körüli eredménnyel nem csak bejutott a Bundestagba, de valószínűleg harmadik erő lesz a szövetségi parlamentben. 

A szélsőjobboldali párt első embere a CDU-CSU-ra utalva azt mondta, "vadászni fogunk rájuk", és azt ígérte, hogy vissza fogják szerezni az országot, így hamarosan újra azok az idők köszöntenek majd Németországra, amikor az utca embereinek szava számított a politikának. 

Gauland azt is elmondta még, hogy "fel kell kötnie a német kormánynak a nadrágot", bármilyen összetételben is alakít majd ismét kormányt Angela Merkel és pártszövetsége, miközben óriási ünneplés vette körül a párt hivatalos eredményváróján. 

"Meg fogjuk változtatni ezt az országot" - mondta még az AfD jelöljte. A párt első kalkulációk szerint akár 90 képviselőt is delegálhat majd a Bundestagba. (Welt)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.