21 hónapra ítélték a kislánnyal szexchatelő Anthony Weinert

bűnögy
2017 szeptember 25., 13:42
comments 83
Anthony Weiner (Mario Tama/Getty Images/AFP)
photo_camera Anthony Weiner (Mario Tama/Getty Images/AFP) Fotó: MARIO TAMA

Egy 15 éves lánnyal folytatott szexchatelés és szexuális tartalmú képek küldése miatt 21 hónapos letöltendő börtönbüntetésre ítélték Anthony Weinert, az amerikai Demokrata párt egykori népszerű csillagát, aki szexbotrányok sora után mára igazi páriává vált a közéletben. Weiner az ítélet meghallgatása után, könnyek között azt mondta, hogy

Beteg ember vagyok, de mentségem az nincsen.

A szexfüggő, a saját péniszéről készült fotókat előszeretettel küldözgető Weiner egykor a demokraták egyik legnépszerűbb embere volt, amikor a nyilvánosság előtt is elindult lefelé a lejtőn: volt, hogy tévedésből a nyilvános Twitter-csatornájára posztolta ki az álló farkáról készített fotót, aztán lebukott, hogy Carlos Danger álnéven szexchatkapcsolatot folytatott egy nővel. Miközben a nyilvánosság előtt boldog férjként és kisgyerekes apaként jelent meg. Az igazi durva botrány talán mégis akkor tört ki, amikor szexchatelés közben olyan fotót küldött magáról egy nőnek, amin, bár nadrágot visel, jól láthatóan kezdődő erekciója van, miközben az ágyban ott alszik mellette a kisfia.

Weiner sztorija azért is szerepel a bulvár- és a komoly sajtó címlapjain egyaránt, mert a felesége pár hónappal ezelőttig maga Huma Abedin volt, aki nem más, mint Hillary Clinton helyettes kampányfőnöke a tavalyi elnökválasztási kampányban. Könnyen lehet, hogy Weiner szexmániája közvetetten hozzájárult a felesége főnökének bukásához. James Comey FBI-igazgató ugyanis éppen arra való hivatkozással nyitotta meg újra a Clinton emailezési szokásait firtató FBI-nyomozást pár nappal az elnökválasztás előtt, hogy a Weiner szexügyében nyomozó ügynökök a férfi laptopján Clintontól kapott emaileket is találtak. Rövidesen kiderült, hogy a vizsgálat újranyitásának nem volt alapja, de Clinton addigra már elveszítette a választást.

(via Buzzfeed

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.