Anglia legmagasabb, de még mindig elég alacsony hegyén ragadt négy nagyon betépett csávó

külföld
2017 szeptember 25., 11:08
comments 80
A Scafell-csúcs, csúcsocska, Anglia legmagasabb hegye (középen, a jobb szélső csúcs csak a perspektíva miatt tűnik magasabbnak a 978 méter magas Scafellnél)
photo_camera A Scafell-csúcs, csúcsocska, Anglia legmagasabb hegye (középen, a jobb szélső csúcs csak a perspektíva miatt tűnik magasabbnak a 978 méter magas Scafellnél) Fotó: Doug Sim/Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Szombaton, helyi idő szerint este fél hét körül érkezett a segélyhívás a cumbriai rendőrséghez Anglia legmagasabb hegycsúcsáról, a maga 978 méterével szédítőnek nem nevezhető Scafell-csúcsról. A hívásra reagáló, a hegyi mentőkkel koordináltan dolgozó rendőröknek végül négy nagyon nagyon betépett, ezért erős támogatásra szoruló túrázót kellett lekísérniük a hegyről.

A cumbriai rendőrök megkapóan megértők voltak szerencsétlen betépett hülyével, akit nem vettek őrizetbe és nem is vádoltak meg semmivel. Ehelyett inkább általában próbáltak hatni a túrázók józan eszére. "Az alkohol és bármely más kábító anyag befolyásolhatja a döntéshozatali képességet, így nagyobb esély van a bajba jutásra. Ezért nincs ezeknek helyük a hegyen" - írták. (Via Vice)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.