Ez a műholdkép a drámai akciófotóknál is jobban megmutatja, mennyire durva a helyzet Puerto Ricóban

időjárás
2017 szeptember 25., 21:26
comments 31

A Maria hurrikán gyakorlatilag megsemmisítette Puerto Rico elektromos hálózatát. Ez drámai, de száraz mondat, ez a műholdfelvétel viszont szívbemarkolóan mutatja meg, mekkora a baj. 

link Forrás

Puerto Rico helyzete az Egyesült Államokban értelemszerűen forró téma. Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata párti frakciójának vezetője - a The Washington Post  információi szerint - arra szólította fel a Pentagont, hogy "habozás nélkül" juttasson el még több azonnali segítséget a Maria hurrikán által sújtott karib-tengeri szigetre. Pelosi leszögezte: az Egyesült Államok társult államaként Puerto Rico lakosai "megérdemlik, hogy tudják, számíthatnak a kormányzatra".

Don Beyer virginiai demokrata párti képviselő Twitter-üzenetben bírálta az elnököt, mert szerinte több időt szán "az ország megosztására", mint Puerto Ricóra. "Elnök úr, ahelyett, hogy az ország megosztásával foglalkozna, inkább azzal a 3,4 milliónyi Puerto Ricó-ival kellene törődnie, aki áram nélkül maradt a hurrikán után" - fogalmazott Beyer.

A Maria 5 napja csapott le az országra, ahol lényegében még ma sem volt áram.



Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.