Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a "börtönhöz túl okos" diáklány

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Tíz hónap felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság Lavinia Woodward-ot, az angol diáklányt, aki egy kenyérvágó késsel lábon szúrta barátját.

Az ügyet vezető bíró korábban állítólag arról beszélt, hogy a börtön túl szigorú büntetés lenne egy ilyen okos lánynak, és nagyban rontatná az esélyeit az orvosi karrierre. Az Oxfordon orvosnak készülő lány a támadás idején súlyos alkohol és drogproblémákkal küzdött. Vallomásából kiderül, hogy a szúrás előtt többször megütötte az áldozatot, utána pedig több tárggyal is hozzávágott, többet között egy laptopot és egy befőttes üveget is.

Az ítéletben a bíró figyelembe vette, hogy a lány megbánta, amit tett, és hogy az eljárás során demonstrálta, kitartóan és lelkiismeretesen küzd függőségei ellen. (Guardian)

Szőke Dániel

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.