Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a "börtönhöz túl okos" diáklány

külföld
2017 szeptember 25., 18:10
comments 139

Tíz hónap felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság Lavinia Woodward-ot, az angol diáklányt, aki egy kenyérvágó késsel lábon szúrta barátját.

Az ügyet vezető bíró korábban állítólag arról beszélt, hogy a börtön túl szigorú büntetés lenne egy ilyen okos lánynak, és nagyban rontatná az esélyeit az orvosi karrierre. Az Oxfordon orvosnak készülő lány a támadás idején súlyos alkohol és drogproblémákkal küzdött. Vallomásából kiderül, hogy a szúrás előtt többször megütötte az áldozatot, utána pedig több tárggyal is hozzávágott, többet között egy laptopot és egy befőttes üveget is.

Az ítéletben a bíró figyelembe vette, hogy a lány megbánta, amit tett, és hogy az eljárás során demonstrálta, kitartóan és lelkiismeretesen küzd függőségei ellen. (Guardian)

Szőke Dániel

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.