Felmentették a debreceni kémper minden vádlottját

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Balról jobbra: Galambos Lajos, Szilvásy György, P. László harmadrendű vádlott, egy orosz hátterû biztonságtechnikai cég tulajdonosa és Laborc Sándor a Debreceni Törvényszék ítélethirdetésén (Fotó: MTI)

Jogerős ítéletében felmentette a kémkedés és bűnpártolás vádja alól Szilvásy György volt titkosszolgálati minisztert, illetve Galambos Lajos és Laborcz Sándor volt titkosszolgálati vezetőket a Fővárosi ítélőtábla.

A hétfőn kihirdetett másodfokú, jogerős határozatnak csak a rendelkező része nyilvános. A kémper államtitok miatt mindvégig zárt ajtók mögött zajlott, így hivatalosan semmit sem tudni arról, hogy mi is volt a tárgya.

Szilvásy, Galambos, Laborcz és P. László, egy orosz hátterű biztonságtechnikai cég tulajdonosa ellen a 2010-es kormányváltás után emeltek vádat, vagyis hét év alatt született jogerős, felmentő határozat. A per tárgya tudomásom szerint a nemzetbiztonsági szolgálatnál az UD Zrt. magántitkosszolgálati botránya után elrendelt belső átvilágítás volt. Az átvilágítással külsős, külföldi szakembereket foglalkoztató vállalkozót bíztak meg, a vád szerint a vádlottak ezzel valósították meg a kémkedést, bűnpártolást.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.