Felmentették a debreceni kémper minden vádlottját

POLITIKA
2017 szeptember 25., 9:34
comments 125
photo_camera Balról jobbra: Galambos Lajos, Szilvásy György, P. László harmadrendű vádlott, egy orosz hátterû biztonságtechnikai cég tulajdonosa és Laborc Sándor a Debreceni Törvényszék ítélethirdetésén (Fotó: MTI)

Jogerős ítéletében felmentette a kémkedés és bűnpártolás vádja alól Szilvásy György volt titkosszolgálati minisztert, illetve Galambos Lajos és Laborcz Sándor volt titkosszolgálati vezetőket a Fővárosi ítélőtábla.

A hétfőn kihirdetett másodfokú, jogerős határozatnak csak a rendelkező része nyilvános. A kémper államtitok miatt mindvégig zárt ajtók mögött zajlott, így hivatalosan semmit sem tudni arról, hogy mi is volt a tárgya.

Szilvásy, Galambos, Laborcz és P. László, egy orosz hátterű biztonságtechnikai cég tulajdonosa ellen a 2010-es kormányváltás után emeltek vádat, vagyis hét év alatt született jogerős, felmentő határozat. A per tárgya tudomásom szerint a nemzetbiztonsági szolgálatnál az UD Zrt. magántitkosszolgálati botránya után elrendelt belső átvilágítás volt. Az átvilágítással külsős, külföldi szakembereket foglalkoztató vállalkozót bíztak meg, a vád szerint a vádlottak ezzel valósították meg a kémkedést, bűnpártolást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt