Fura volt a Srí Lanka-i férfi járása, egy kiló aranyékszert találtak a végbelében

Fotó: SRI LANKA CUSTOMS

A Srí Lanka-i hatóságok őrizetbe vettek egy 45 éves férfit, aki majdnem egy kilónyi aranyat és észkert próbált kicsempészni az országból. Az Indiába tartó csempészt a colombói nemzetközi repülőtéren állították meg. A vámtiszt a BBC-nek azt mondta, hogy azért tűnt fel nekik, mert 

„gyanús volt a járása”.

Miután a fémdetektor jelzett és a 45 éves férfit átkutatták, 904 gramm gondosan becsomagolt aranyékszer került elő a végbeléből. A csomagokból négy kisebb aranyrúd, hat aranyékszer és két ezüstözött aranyékszer került elő. 

Fotó: SRI LANKA CUSTOMS

Idén már több ilyen esettel találkoztak. Gyakori, hogy a csempészek bevásárolnak Dubajban vagy Szingapúrban, ahol az arany viszonylag olcsónak számít, majd drágábban eladják Indiában. A férfi végbelében talált kincsek közel 4,5 millió Srí Lanka-i rúpiát érhetnek.

A Srí Lanka-i vámosok a múlt héten egy Indiába utazó nőt kaptak el, az ő végbelében 314 gramm aranyat találtak. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.