Fura volt a Srí Lanka-i férfi járása, egy kiló aranyékszert találtak a végbelében

Fotó: SRI LANKA CUSTOMS

A Srí Lanka-i hatóságok őrizetbe vettek egy 45 éves férfit, aki majdnem egy kilónyi aranyat és észkert próbált kicsempészni az országból. Az Indiába tartó csempészt a colombói nemzetközi repülőtéren állították meg. A vámtiszt a BBC-nek azt mondta, hogy azért tűnt fel nekik, mert 

„gyanús volt a járása”.

Miután a fémdetektor jelzett és a 45 éves férfit átkutatták, 904 gramm gondosan becsomagolt aranyékszer került elő a végbeléből. A csomagokból négy kisebb aranyrúd, hat aranyékszer és két ezüstözött aranyékszer került elő. 

Fotó: SRI LANKA CUSTOMS

Idén már több ilyen esettel találkoztak. Gyakori, hogy a csempészek bevásárolnak Dubajban vagy Szingapúrban, ahol az arany viszonylag olcsónak számít, majd drágábban eladják Indiában. A férfi végbelében talált kincsek közel 4,5 millió Srí Lanka-i rúpiát érhetnek.

A Srí Lanka-i vámosok a múlt héten egy Indiába utazó nőt kaptak el, az ő végbelében 314 gramm aranyat találtak. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.