Kis híján rekordot döntött a búza termésátlaga

7,2 millió tonna kalászos gabona termett az idén. Tűnjék ez bár soknak, valójában 8,7 százalékkal kevesebb a tavalyi termésnél, bár a javára kell írnunk az idei termésnek, hogy tíz százalékkal kisebb termőterületen termett. Vagyis a termésátlagok a zabon és a tritikálén - amire minden évben rácsodálkozok, pedig csak egy, a búza és a rozs keresztezésével létrehozott takarmánynövény - kívül minden gabonaféle termésátlaga felülmúlta a tavalyit. Mi több, a búza hektáronkénti 5440 kilós termésátlaga alig tíz kilóval maradt el az eddigi rekordhozamtól. Márpedig a búza a legjelentősebb kalászos gabonánk, ez adja az össztermés 73 százalékát.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.