Orbán Viktor megint eltemette azt a szövetségi rendszert, amihez elvben tartozunk

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Orbán Viktor kezet fog Tran Dai Quang vietnami elnökkel.Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs/MTI/MTVA

Orbán Viktor Vietnamban járt, ez pedig remek alkalmat kínált arra, hogy kinyilatkoztatásokat tegyen. Ezek nem voltak újszerűek, Orbán ismét annak a szövetségi rendszernek a halálát vizionálta, amelyhez alapvetően ő maga is tartozna. Orbán szerint ugyanis a Nyugatnak "együtt kell élnie azzal az új világhelyzettel, hogy a következő évtizedekben nem ő fújja a passzátszelet".

Mindezek ellenére még ő is belátja, hogy a Kelet, amire ő annyira irigykedve néz, valamiért elsősorban mégis ezzel a hanyatló Nyugattal szeretne leginkább kereskedni. Hogy ebből valami hasznunk legyen, megint arról próbálta meggyőzni a keletieket, hogy a Nyugattal való kereskedésben feltétlenül egy közvetítőre, "hídfőállásra" van szükségük, mert mittudomén, talán Vietnamból nem mennek el Nyugatig a teherhajók. Ilyen hídfőállásnak szerinte Magyarország tökéletesen alkalmas volna, már ha a vietnamiak valamiért ragaszkodnának ahhoz, hogy ne közvetlenül, hanem egy közvetítőt közbeiktatva kereskedjenek a Nyugattal, ami hanyatlik.

Vietnami vendéglátóig gondolom meghatotta a tudat, hogy Orbán Viktor "Vietnamot jelölte ki mint lehetséges stratégiai partnert a délkelet-ázsiai térségben". Gazdasági együttműködésre alkalmas területnek nevezte, és ez most valószínűleg komoly, mert az MTI ilyesmivel csak nem viccelne:

  • az egészségipart;
  • a közlekedésszervezést;
  • a népesség-nyilvántartás szervezését;
  • és az élelmiszer-biztonságot.

Zárásként bejelentette, hogy be akarja tiltani a genetikailag módosított élelmiszerek forgalomba hozatalát. (Via MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.