Orbán Viktor megint eltemette azt a szövetségi rendszert, amihez elvben tartozunk

külföld
2017 szeptember 25., 12:02
comments 192
photo_camera Orbán Viktor kezet fog Tran Dai Quang vietnami elnökkel. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs/MTI/MTVA

Orbán Viktor Vietnamban járt, ez pedig remek alkalmat kínált arra, hogy kinyilatkoztatásokat tegyen. Ezek nem voltak újszerűek, Orbán ismét annak a szövetségi rendszernek a halálát vizionálta, amelyhez alapvetően ő maga is tartozna. Orbán szerint ugyanis a Nyugatnak "együtt kell élnie azzal az új világhelyzettel, hogy a következő évtizedekben nem ő fújja a passzátszelet".

Mindezek ellenére még ő is belátja, hogy a Kelet, amire ő annyira irigykedve néz, valamiért elsősorban mégis ezzel a hanyatló Nyugattal szeretne leginkább kereskedni. Hogy ebből valami hasznunk legyen, megint arról próbálta meggyőzni a keletieket, hogy a Nyugattal való kereskedésben feltétlenül egy közvetítőre, "hídfőállásra" van szükségük, mert mittudomén, talán Vietnamból nem mennek el Nyugatig a teherhajók. Ilyen hídfőállásnak szerinte Magyarország tökéletesen alkalmas volna, már ha a vietnamiak valamiért ragaszkodnának ahhoz, hogy ne közvetlenül, hanem egy közvetítőt közbeiktatva kereskedjenek a Nyugattal, ami hanyatlik.

Vietnami vendéglátóig gondolom meghatotta a tudat, hogy Orbán Viktor "Vietnamot jelölte ki mint lehetséges stratégiai partnert a délkelet-ázsiai térségben". Gazdasági együttműködésre alkalmas területnek nevezte, és ez most valószínűleg komoly, mert az MTI ilyesmivel csak nem viccelne:

  • az egészségipart;
  • a közlekedésszervezést;
  • a népesség-nyilvántartás szervezését;
  • és az élelmiszer-biztonságot.

Zárásként bejelentette, hogy be akarja tiltani a genetikailag módosított élelmiszerek forgalomba hozatalát. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt