Rengeteg pénzbe kerül szónoknak hívni Milo Yiannopoulos-t

külföld
2017 szeptember 25., 19:09
comments 93

A kaliforniai Berkley Egyetem egyik diákköre meghívta Milo Yiannopoulos alt-right aktivistát a egyetem kampuszára. Az esemény biztosítása összesen 800 ezer dollárba került.

A szélsőjobboldali aktivista összesen ~20 percet volt a Berkley-n, amit főként szelfizéssel töltött, de ezt is nagyon komolyan kellett biztosítani. 

Yiannopoulos néhány hónappal korábbi felbukkanása miatt súlyos tüntetések voltak a Berkley-n, a szervezők ezt igyekeztem most elkerülni vagy legalábbis kordában tartani.

Az egyetem vezetése hivatalosan egy nappal az esemény előtt lefújta Yiannopoulos beszédét a hatalmas biztonsági költségek miatt. Ő azonban ennek ellenére megjelent az egyetemen, amely ezek után kénytelen volt szót adni neki. (Quartz)

Szőke Dániel

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt