Rengeteg pénzbe kerül szónoknak hívni Milo Yiannopoulos-t

A kaliforniai Berkley Egyetem egyik diákköre meghívta Milo Yiannopoulos alt-right aktivistát a egyetem kampuszára. Az esemény biztosítása összesen 800 ezer dollárba került.

A szélsőjobboldali aktivista összesen ~20 percet volt a Berkley-n, amit főként szelfizéssel töltött, de ezt is nagyon komolyan kellett biztosítani. 

Yiannopoulos néhány hónappal korábbi felbukkanása miatt súlyos tüntetések voltak a Berkley-n, a szervezők ezt igyekeztem most elkerülni vagy legalábbis kordában tartani.

Az egyetem vezetése hivatalosan egy nappal az esemény előtt lefújta Yiannopoulos beszédét a hatalmas biztonsági költségek miatt. Ő azonban ennek ellenére megjelent az egyetemen, amely ezek után kénytelen volt szót adni neki. (Quartz)

Szőke Dániel

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.