Jön a színdarab Máté Gábor nőügyeiről

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Máté Gábor

Pintér Béla színdarabja, A bajnok volt 2016 nagy színházi-politikai botránya: a darab egy polgármesterről szólt, akit felesége egy sportolónővel csalt meg. Jól értesült rálátó források pedig tudni vélték, hogy a történet a magyar politikai élet egyik pletykáján alapul.

Lett is belőle botrány, a Heti Válasz például arról írt, hogy ha már magánéleteket dramatizálnak, akkor miért nem A bajnokot bemutató Katona József színház igazgatójának, Máté Gábornak a magánéletét viszik színpadra, ami még az igazgató saját bevallása szerint is nagyon sikertelen. (Pintér Béla a lapnak később azt mondta, magánemberként talán bocsánatot kérne a történet érintettjeitől, mert van benne lelkifurdalás, alkotóként viszont nem.)

Pintér Béla és a Katona József színház válasza pedig, hogy tényleg elkészítik a darabot Máté Gábor „szaftos magánéletéről”. A Magyar Narancsnak adott interjúban Máté azt mondja, „a cikket, finoman fogalmazva, talán ötletadóként tudnám megjelölni”.

A darab címe Ascher Tamás háromszéken lesz, és valószínűleg feltűnik majd benne Máté volt feleségének, a 2008-ban elhunyt, depresszióban szenvedő Albert Györgyinek a története is, akit Máté abortuszra kényszerített.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.