Jön a színdarab Máté Gábor nőügyeiről

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Máté Gábor

Pintér Béla színdarabja, A bajnok volt 2016 nagy színházi-politikai botránya: a darab egy polgármesterről szólt, akit felesége egy sportolónővel csalt meg. Jól értesült rálátó források pedig tudni vélték, hogy a történet a magyar politikai élet egyik pletykáján alapul.

Lett is belőle botrány, a Heti Válasz például arról írt, hogy ha már magánéleteket dramatizálnak, akkor miért nem A bajnokot bemutató Katona József színház igazgatójának, Máté Gábornak a magánéletét viszik színpadra, ami még az igazgató saját bevallása szerint is nagyon sikertelen. (Pintér Béla a lapnak később azt mondta, magánemberként talán bocsánatot kérne a történet érintettjeitől, mert van benne lelkifurdalás, alkotóként viszont nem.)

Pintér Béla és a Katona József színház válasza pedig, hogy tényleg elkészítik a darabot Máté Gábor „szaftos magánéletéről”. A Magyar Narancsnak adott interjúban Máté azt mondja, „a cikket, finoman fogalmazva, talán ötletadóként tudnám megjelölni”.

A darab címe Ascher Tamás háromszéken lesz, és valószínűleg feltűnik majd benne Máté volt feleségének, a 2008-ban elhunyt, depresszióban szenvedő Albert Györgyinek a története is, akit Máté abortuszra kényszerített.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.