Jön a színdarab Máté Gábor nőügyeiről

Több 444 videó?
Szeretném
Máté Gábor

Pintér Béla színdarabja, A bajnok volt 2016 nagy színházi-politikai botránya: a darab egy polgármesterről szólt, akit felesége egy sportolónővel csalt meg. Jól értesült rálátó források pedig tudni vélték, hogy a történet a magyar politikai élet egyik pletykáján alapul.

Lett is belőle botrány, a Heti Válasz például arról írt, hogy ha már magánéleteket dramatizálnak, akkor miért nem A bajnokot bemutató Katona József színház igazgatójának, Máté Gábornak a magánéletét viszik színpadra, ami még az igazgató saját bevallása szerint is nagyon sikertelen. (Pintér Béla a lapnak később azt mondta, magánemberként talán bocsánatot kérne a történet érintettjeitől, mert van benne lelkifurdalás, alkotóként viszont nem.)

Pintér Béla és a Katona József színház válasza pedig, hogy tényleg elkészítik a darabot Máté Gábor „szaftos magánéletéről”. A Magyar Narancsnak adott interjúban Máté azt mondja, „a cikket, finoman fogalmazva, talán ötletadóként tudnám megjelölni”.

A darab címe Ascher Tamás háromszéken lesz, és valószínűleg feltűnik majd benne Máté volt feleségének, a 2008-ban elhunyt, depresszióban szenvedő Albert Györgyinek a története is, akit Máté abortuszra kényszerített.