Trump utasítása ellenére sem szavazzák meg a republikánusok az Obamacare kinyírását

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az amerikai republikánus szenátorok lemondtak arról, hogy még a héten szavazzanak saját legújabb egészségbiztosítási tervezetükről.

Bill Cassidy, aki Lindsey Graham szenátorral közösen terjesztette elő a tervet, kedden közölte: „úgy döntöttünk, hogy a héten nem szavazunk róla, mivel nincs meg a megfelelő számú szavazat”. Lindsey Graham szenátor még hozzátette: „egy napon majd eljutunk oda is”.

A két republikánus szenátor a múlt héten terjesztette elő a korábbiakhoz képest némi módosítást tartalmazó tervet, és a héten kellett volna szavazni róla. Azonban hétfő estig már három republikánus politikus jelezte, hogy nem támogatja az elképzelést.

Susan Collins korábban jelezte, hogy akkor sem tudja támogatni a „mélyen elhibázott” tervet, ha Trump elnök erre szólított fel és pénzt ígért az államának. 

Mivel a szenátusban a republikánusoknak kicsi a többségük és a demokraták egyhangúlag elutasítják a tervet, így a szavazás egyértelmű kudarccal zárult volna. A javaslat elhasalása újabb nagy csapást jelent a Trump és a republikánusok közötti együttműködésnek. Az elnök korábban a legfontosabb feladatnak jelölte ki az Obamacare visszavonást. 

A Graham-Cassidy névre keresztelt tervezet nem törölte volna el teljes egészében a Barack Obama által elfogadott egészségbiztosítási törvényt, de olyan változtatásokat vezetett volna be, amelyek milliókat zártak volna ki az egészségbiztosítás lehetőségéből.

Mitch McConnell, a szenátus republikánus frakciójának vezetője a sajtóértekezleten már a várható adótervről kezdett beszélni, majd azt hangsúlyozta, hogy immár az adóreform megvitatásáé az elsőbbség. Ezzel a republikánusok gyakorlatilag jelezték, hogy a továbbiakban nem akarnak az egészségbiztosítással foglalkozni, tehát érvényben marad az Obamacare. A jövőben inkább az adóreformra koncentrálnak. (BBC/MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.