Fideszes képviselő fia lesz a pekingi nagykövet

POLITIKA
2017 szeptember 27., 15:05
comments 43

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Pesti Imre fideszes parlamenti képviselő fia, Pesti Máté lesz Magyarország következő pekingi nagykövete. A diplomatát keddi zárt ülésén hallgatta meg az Országgyűlés külügyi bizottsága, a lap szerint nem nehezítették meg a jelölt dolgát, a 12 tagból csak öten voltak jelen, még a bizottsági elnök, Németh Zsolt is távol maradt.

photo_camera Pesti Imre fővárosi kormánymegbízottként Fotó: Majtényi Mihály

Pesti Máté végzett kínai tanulmányokat, és van külszolgálati tapasztalata, kinevezése mégis inkább annak köszönhető, hogy apja jó viszonyt ápol a korábbi nagykövet apjával, Szilas Andrással. A pekingi nagyköveti posztról Szilas Cecília várandóssága miatt távozik. A 2014-ben kinevezett diplomatata felajánlotta, hogy csak egy rövid szülési szabadságot venne ki, azt a külügy nem fogadta el. Pesti kinevezése a Magyar Nemzet szerint "a Szilas család számára is kedvező alternatíva lehet."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt