Fideszes képviselő fia lesz a pekingi nagykövet

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Pesti Imre fideszes parlamenti képviselő fia, Pesti Máté lesz Magyarország következő pekingi nagykövete. A diplomatát keddi zárt ülésén hallgatta meg az Országgyűlés külügyi bizottsága, a lap szerint nem nehezítették meg a jelölt dolgát, a 12 tagból csak öten voltak jelen, még a bizottsági elnök, Németh Zsolt is távol maradt.

Pesti Imre fővárosi kormánymegbízottkéntFotó: Majtényi Mihály

Pesti Máté végzett kínai tanulmányokat, és van külszolgálati tapasztalata, kinevezése mégis inkább annak köszönhető, hogy apja jó viszonyt ápol a korábbi nagykövet apjával, Szilas Andrással. A pekingi nagyköveti posztról Szilas Cecília várandóssága miatt távozik. A 2014-ben kinevezett diplomatata felajánlotta, hogy csak egy rövid szülési szabadságot venne ki, azt a külügy nem fogadta el. Pesti kinevezése a Magyar Nemzet szerint "a Szilas család számára is kedvező alternatíva lehet." 

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.