Fideszes képviselő fia lesz a pekingi nagykövet

POLITIKA
2017 szeptember 27., 15:05
comments 43

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Pesti Imre fideszes parlamenti képviselő fia, Pesti Máté lesz Magyarország következő pekingi nagykövete. A diplomatát keddi zárt ülésén hallgatta meg az Országgyűlés külügyi bizottsága, a lap szerint nem nehezítették meg a jelölt dolgát, a 12 tagból csak öten voltak jelen, még a bizottsági elnök, Németh Zsolt is távol maradt.

Pesti Imre fővárosi kormánymegbízottként
photo_camera Pesti Imre fővárosi kormánymegbízottként Fotó: Majtényi Mihály

Pesti Máté végzett kínai tanulmányokat, és van külszolgálati tapasztalata, kinevezése mégis inkább annak köszönhető, hogy apja jó viszonyt ápol a korábbi nagykövet apjával, Szilas Andrással. A pekingi nagyköveti posztról Szilas Cecília várandóssága miatt távozik. A 2014-ben kinevezett diplomatata felajánlotta, hogy csak egy rövid szülési szabadságot venne ki, azt a külügy nem fogadta el. Pesti kinevezése a Magyar Nemzet szerint "a Szilas család számára is kedvező alternatíva lehet."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.