Huszonötéves mélyponton az MSZP támogatottsága

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Míg az LMP és a Fidesz erősödött, az MSZP sosem látott mélységbe csúszott, derül ki a Medián szeptember 15. és 20. között készített reprezentatív közvélemény-kutatásából. 

  • Az MSZP a biztos szavazók körében tíz százalék alá, kilencre, csúszott, ilyen a Medián szerint huszonöt év óta most először fordul elő. A teljes lakosság körében hét százalékon állnak. 
  • A Fideszt a teljesség népesség 36 százaléka, míg a biztosak 55 százaléka választaná. 
  • A Jobbik támogatottsága alig változott: a teljes népesség 12 százalékát, a biztos választók 16 százalékát tudhatják magukénak. 
  • Az LMP erősödött: a biztos választók körében 5-ről 7 százalékra növelték támogatottságukat. 

Az Orbán kormány eddigi teljesítményét a válaszadók 46 százaléka jónak értékelte, 43 százalék szeretné azt, hogy maradjon is az Orbán-kormány. Velük szemben 

49 százalék gondolja úgy, hogy legyen kormányváltás,

de 52 százalék a közepesnél kevesebb esélyt lát az ellenzék győzelmére. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.