Mohamed-karikatúrát posztolt a dán bevándorlási miniszter

2017 szeptember 27., szerda 5:32
259

Kiposztolta a Facebookra Mohamed-karikatúrás iPad-háttérképét Inger Stojberg, adán bevándorlásügyi miniszter. Ráadásul éppen egy olyan kariktúrát, aminek közléséből 11 éve óriási balhé lett több muszlim országban.

A miniszter így reagált arra, hogy a viborgi Skovgaard múzeum nem akarja bemutatni ezt a képet egy kiállításán, ami éppen a blaszfémiáról szól a reformáció óta.

"Ez a múzeum döntése, és minden joguk megvan hozzá, de szerintem ez szégyen", írja  Stojberg a posztban. A miniszter azt írja, azért választotta ez háttérképnek, mert mindig emlékezteti arra, hogy Dániában szólásszabadság van, és a vallásokat is lehet kritizálni.

"Szerintem büszkének kellene lennünk a Mohamed-karikatúrákra" - mondta Stojberg.

2006-ban a Jyllands-Posten nevű dán lap közölte a karikatúrákat. A Közel-Keleten, Afrikában és Ázsiában is erőszakos tüntetések voltak eztuán több muszlim országban, három dán nagykövetséget megtámadtak, ötven ember meghalt. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt