Mohamed-karikatúrát posztolt a dán bevándorlási miniszter

külföld
2017 szeptember 27., 05:32
comments 258
link Forrás

Kiposztolta a Facebookra Mohamed-karikatúrás iPad-háttérképét Inger Stojberg, adán bevándorlásügyi miniszter. Ráadásul éppen egy olyan kariktúrát, aminek közléséből 11 éve óriási balhé lett több muszlim országban.

A miniszter így reagált arra, hogy a viborgi Skovgaard múzeum nem akarja bemutatni ezt a képet egy kiállításán, ami éppen a blaszfémiáról szól a reformáció óta.

"Ez a múzeum döntése, és minden joguk megvan hozzá, de szerintem ez szégyen", írja  Stojberg a posztban. A miniszter azt írja, azért választotta ez háttérképnek, mert mindig emlékezteti arra, hogy Dániában szólásszabadság van, és a vallásokat is lehet kritizálni.

"Szerintem büszkének kellene lennünk a Mohamed-karikatúrákra" - mondta Stojberg.

2006-ban a Jyllands-Posten nevű dán lap közölte a karikatúrákat. A Közel-Keleten, Afrikában és Ázsiában is erőszakos tüntetések voltak eztuán több muszlim országban, három dán nagykövetséget megtámadtak, ötven ember meghalt. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.