91 éves korában meghalt Hugh Hefner, a Playboy-pápa

2017 szeptember 28., csütörtök 2:27
195
Hugh Hefner 2006-ban Fotó: HECTOR MATA/AFP

Az első férfimagazin alapítója legendás Los Angeles-i otthonában, a Playboy Mansionben ment el - nem volt beteg, természetes okok vezettek halálához. 91 éves volt. 

Hefner egy chicagói metodista családba született, de a teológia helyett végül inkább a nők felé fordult. 1953-ban, saját kis konyhájában szerkesztgette meg az első Playboy-t, ami aztán meghódította a bolygót és piacvezető férfimagazin lett az egész világon. Csúcskorszakában akár 7 millió példány is elkelt a Playboyból világszerte.

Munkásságának nagy szerepe volt a szexuális forradalom kiteljesedésében: a Playboy törte át a mainstream nyilvánosság falait és vezette be a szexualitást és a meztelenséget a nyomtatott média mindennapjaiba. A keményvonalas feministák ezzel persze sosem értettek egyet, és haláláig támadták, amiért címlapjain szexuális tárgyként ábrázolta a nőket. 

Fia, Cooper Hefner halálhíre után azt nyilatkozta, apja a szólásszabadság, az emberi jogok és a szexuális szabadság szószólója volt. A Playboy sikerére Hefner valóságos szórakoztatóipari birodalmat, kaszinókat, night clubokat épített.

 Hefner híres volt oltári partijairól, hedonizmusáról és a tucatszámra körülötte lebzselő Playboy-babákról. Büszkén hirdette, hogy több mint 1000 nővel szexelt. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt