Daganatos, bedrogozott és meglőtt kutyát is találtak a kaposvári közterület-felügyelők

ÁLLAT
2017 szeptember 28., 21:34
comments 151

Háromnapos ellenőrzésen vannak túl a kaposvári közterület-felügyelők, akik a város keleti részét járták végig házról-házra, hogy megbizonyosodjanak az oda bejelentett kutyák körülményeiről. Az ellenőrökkel tartott a Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület elnöke is, aki több kirívó esetről is beszámolt a Sonline.hu-nak. Egyik esetben egy mozdulatlanul heverő pitbullt találtak az egyik utca szélén, mesélte Boncz Edit. Az állat 

nem mozdult, alig érzékelte a külvilágot. Kiderült, hogy azért, mert a környékbeli fiatalok szórakozásból rendszeresen bedrogozzák a kutyát.

De találkoztak olyan négylábúval, aminek láthatóan előrehaladott emlődaganata volt. Illetve Boncz szerint 

még mindig probléma, hogy két méteres láncon éli életet sok eb.

Egyik nap a rendőrök hívták az ellenőrzésen segédkező az állatvédőket egy mellkason lőtt kutyához. 

A Lili névre hallgató kiskedvencet légfegyverrel vették célba,

mondta Boncz. A golyó vénát roncsolt, a kutya rengeteg vért vesztett, de sikerült megmenteni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.