Falod a filmeket és a sorozatokat? Van egy jó hírünk!

hirdetés
2017 szeptember 28., 07:25
comments 43
ad

Az online streaming szolgáltatásoknak hála egyre több film és sorozat jut el a magyarországi felhasználókhoz, így a hazai tévécsatornák és a mozik műsora mellett egyre több tartalom közül választhatunk. Ez egyfelől jó hír, másrészt a hatalmas kínálatban már-már el lehet veszni, arról nem is beszélve, hogy az olyan filmekről és sorozatokról, melyeket nem sugároznak a hazai tévék, illetve nem tűzik műsorukra a mozik, korábban csak olyan külföldi filmadatbázisokból tájékozódhattunk, mint amilyen például a világszerte népszerű imdb.

photo_camera Fotó: auremar/123RF

A Magyar Filmadatbázis, vagyis a mafab.hu színre lépésével azonban már magyar nyelven is minden információhoz hozzájuthatnunk, ami megkönnyíti a választást, és nagyon kényelmes is. A közel három éve indított hiánypótló portál ugyanis az első olyan filmadatbázis Magyarországon, ahol nem csak a hazai forgalmazású filmekről találhatunk meg minden információt. Netflix, Hulu, vagy Amazon előfizető vagy? Netán rajongsz az indiai vagy az ázsiai filmekért? A Mafab.hu-n pillanatok alatt kikeresheted a filmek és sorozatok adatlapjait, ahol magyar nyelven olvashatod el a szinopszist, de ugyanitt megtalálod az előzeteseket, a fotókat, a felhasználók hozzászólásait és értékelését, számos érdekességet, de magától értetődő természetesen a stáblista, és az olyan alapvető információk is, mint a premierdátum, a játékidő vagy a korhatár besorolás.

Azt, hogy a hazai internetezőkben megvolt az igény egy teljes körű szolgáltatást nyújtó magyar nyelvű filmadatbázisra, jól jelzi, hogy a portált ma már havonta egymillió honfitársunk böngészi. A felhasználói elégedettséghez nagymértékben hozzájárulhat, hogy a portál személyre szabott információkat kínál. Kiválaszthatóak a kedvenc tévécsatornák és a mozik, listákba rendezhetők a már megnézett, vagy megnézni kívánt filmek, sőt, egy algoritmusnak köszönhetően az eddigi értékelések és megnyitott adatlapok alapján a Mafab új tartalmat (filmeket és sorozatokat) is ajánl a felhasználóinak. Mindezek mellett nem hiányozhatnak a legfrissebb hírek és előzetesek, a hírességek adatlapjai, a tévé- és moziműsor és még sorolhatnánk. Ha még nem döntötted el, hogy milyen filmet nézz meg este, a Magyar Filmadatbázis a partnered lesz a döntésben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.