Kilométerenként 2,8 milliárdba kerül a Hódmezővásárhelyt elkerülő út

bűnügy
2017 szeptember 28., 17:27
comments 111

Az RTL Klub Híradójának stábja a csütörtöki sajtóbejáráson próbált a végére járni, hogy

miért kerül kilométerenként 2,8 milliárdba a Hódmezővásárhelyt elkerülő 2x1 sávos út.

Emlékeztetnek: a két éve Mórahalom mellett épült hasonló elkerülő harmadáron, kilométerenként 800 millióból készült. Pedig Lázár János szerint 

az mégsem normális dolog, hogy magyar adófizetői pénzből egymilliárd helyett mondjuk négymilliárd forintból épüljön egy kilométer út. 

Igaz, ezt még akkor mondta, mikor Simicska Lajostól kartelezési vádak miatt elvették az M4-es kivitelezését. 

link Forrás

Lázár korábban amúgy azzal védte a városát elkerülő út árát, hogy az azért annyi, mert úgy tervezték, hogy 

könnyen négysávossá bővíthető legyen. 

Az RTL Klub rákérdezett erre a NIF Zrt.-nél mit kéne építeni ahhoz, hogy négysávosra bővüljön az út. A szóvivő válasza szerint

természetesen töltésépítésre van szükség, (..) és természetesen a pályaszerkezetnek a megépítésére is.

Hogy ez mennyibe kerülne, nem tudni.

link Forrás

Update: az RTL Klub Híradójának riportja után a NIF Zrt. közölte, hogy "visszautasítja a sajtóban megjelent valótlan állításokat, amelyek szerint a 47-es főút Hódmezővásárhelyt északi irányból elkerülő útszakaszának költségei indokolatlanul magasak volnának."

A NIF Zrt. nyomatékosan felhívja a figyelmet arra, hogy két különböző domborzati viszonyok között, eltérő ütemezésben és műszaki tartalommal megvalósuló beruházás leegyszerűsítő összevetése szükségképpen téves következtetések levonásához vezet.

Szerintük a kérdéses útszakasz költségei "mindenben megfelelnek a beruházás műszaki paramétereinek." A NIF Zrt. szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy

súlyosan félrevezető és ezért értelmetlen eltérő komplexitású beruházások költségeit egy kilométerre leosztva összehasonlítani. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.