Orbán is Macedóniában kampányol: Mi akkor is szolgáljuk a hazánkat, ha süt a nap, és akkor is, ha esik az eső

 Miután prominens fideszesek már felálltak a színpadra és elmondták beszédüket, Orbán Viktor is leugrott Macedóniába, hogy a Nikola Gruevszki korábbi miniszterelnök pártjának, a VMRO-DPMNE-nek kampányoljon az október 15-ei helyhatósági választások előtt. A magyar miniszterelnökhöz a szlovén jobbközép párt elnöke, Janez Jansa is csatlakozott Ohridban. Miután hármasban elköltötték munkaebédjüket, Orbán Viktor sajtótájékoztatót tartott, amin kijelentette, hogy "Magyarország és Európa érdeke, hogy a balkáni migránsútvonal zárva maradjon, és mivel ebben a tekintetben Macedónia kulcsfontosságú ország, mi azokkal a macedóniai erőkkel működünk együtt, amelyek ilyen politikát folytatnak." 

"Ne engedjük, hogy megváltozzon az életünk (.) ezt nem akarjuk,"

tette hozzá, szerinte a "saját magyar, macedón, európai létformát" meg kell őrizni.

Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Orbán elmondta, hogy személy szerint azért áll ki mindig Nikola Gruevszki mellett, mert ő egy olyan politikus, aki a nemzeti érdeket teszi az első helyre.

"Mi akkor is szolgáljuk a hazánkat, ha süt a nap, és akkor is, ha esik az eső."

Az október 15-ei macedóniai helyhatósági választásról is beszélt, Orbán szerint

Macedónia fontos ország, minden macedóniai választás egyben európai választás is.

Ha nem is ott húzódnak jelenleg az unió határai, ahol ahol Európa kulturális határai. Szerinte Macedónia akkor is Európa része, ha még nem tagja az EU-nak. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.