Orbán is Macedóniában kampányol: Mi akkor is szolgáljuk a hazánkat, ha süt a nap, és akkor is, ha esik az eső

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

 Miután prominens fideszesek már felálltak a színpadra és elmondták beszédüket, Orbán Viktor is leugrott Macedóniába, hogy a Nikola Gruevszki korábbi miniszterelnök pártjának, a VMRO-DPMNE-nek kampányoljon az október 15-ei helyhatósági választások előtt. A magyar miniszterelnökhöz a szlovén jobbközép párt elnöke, Janez Jansa is csatlakozott Ohridban. Miután hármasban elköltötték munkaebédjüket, Orbán Viktor sajtótájékoztatót tartott, amin kijelentette, hogy "Magyarország és Európa érdeke, hogy a balkáni migránsútvonal zárva maradjon, és mivel ebben a tekintetben Macedónia kulcsfontosságú ország, mi azokkal a macedóniai erőkkel működünk együtt, amelyek ilyen politikát folytatnak." 

"Ne engedjük, hogy megváltozzon az életünk (.) ezt nem akarjuk,"

tette hozzá, szerinte a "saját magyar, macedón, európai létformát" meg kell őrizni.

Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Orbán elmondta, hogy személy szerint azért áll ki mindig Nikola Gruevszki mellett, mert ő egy olyan politikus, aki a nemzeti érdeket teszi az első helyre.

"Mi akkor is szolgáljuk a hazánkat, ha süt a nap, és akkor is, ha esik az eső."

Az október 15-ei macedóniai helyhatósági választásról is beszélt, Orbán szerint

Macedónia fontos ország, minden macedóniai választás egyben európai választás is.

Ha nem is ott húzódnak jelenleg az unió határai, ahol ahol Európa kulturális határai. Szerinte Macedónia akkor is Európa része, ha még nem tagja az EU-nak. (MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.