Orbán is Macedóniában kampányol: Mi akkor is szolgáljuk a hazánkat, ha süt a nap, és akkor is, ha esik az eső

 Miután prominens fideszesek már felálltak a színpadra és elmondták beszédüket, Orbán Viktor is leugrott Macedóniába, hogy a Nikola Gruevszki korábbi miniszterelnök pártjának, a VMRO-DPMNE-nek kampányoljon az október 15-ei helyhatósági választások előtt. A magyar miniszterelnökhöz a szlovén jobbközép párt elnöke, Janez Jansa is csatlakozott Ohridban. Miután hármasban elköltötték munkaebédjüket, Orbán Viktor sajtótájékoztatót tartott, amin kijelentette, hogy "Magyarország és Európa érdeke, hogy a balkáni migránsútvonal zárva maradjon, és mivel ebben a tekintetben Macedónia kulcsfontosságú ország, mi azokkal a macedóniai erőkkel működünk együtt, amelyek ilyen politikát folytatnak." 

"Ne engedjük, hogy megváltozzon az életünk (.) ezt nem akarjuk,"

tette hozzá, szerinte a "saját magyar, macedón, európai létformát" meg kell őrizni.

Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Orbán elmondta, hogy személy szerint azért áll ki mindig Nikola Gruevszki mellett, mert ő egy olyan politikus, aki a nemzeti érdeket teszi az első helyre.

"Mi akkor is szolgáljuk a hazánkat, ha süt a nap, és akkor is, ha esik az eső."

Az október 15-ei macedóniai helyhatósági választásról is beszélt, Orbán szerint

Macedónia fontos ország, minden macedóniai választás egyben európai választás is.

Ha nem is ott húzódnak jelenleg az unió határai, ahol ahol Európa kulturális határai. Szerinte Macedónia akkor is Európa része, ha még nem tagja az EU-nak. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.