Orbán is Macedóniában kampányol: Mi akkor is szolgáljuk a hazánkat, ha süt a nap, és akkor is, ha esik az eső

POLITIKA
2017 szeptember 28., 15:25
comments 43

 Miután prominens fideszesek már felálltak a színpadra és elmondták beszédüket, Orbán Viktor is leugrott Macedóniába, hogy a Nikola Gruevszki korábbi miniszterelnök pártjának, a VMRO-DPMNE-nek kampányoljon az október 15-ei helyhatósági választások előtt. A magyar miniszterelnökhöz a szlovén jobbközép párt elnöke, Janez Jansa is csatlakozott Ohridban. Miután hármasban elköltötték munkaebédjüket, Orbán Viktor sajtótájékoztatót tartott, amin kijelentette, hogy "Magyarország és Európa érdeke, hogy a balkáni migránsútvonal zárva maradjon, és mivel ebben a tekintetben Macedónia kulcsfontosságú ország, mi azokkal a macedóniai erőkkel működünk együtt, amelyek ilyen politikát folytatnak." 

"Ne engedjük, hogy megváltozzon az életünk (.) ezt nem akarjuk,"

tette hozzá, szerinte a "saját magyar, macedón, európai létformát" meg kell őrizni.

Orbán Viktor miniszterelnök és Nikola Gruevszki korábbi kormányfő, a jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet – Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) vezetője találkozik Ohridban 2017. szeptember 28-án
photo_camera Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Orbán elmondta, hogy személy szerint azért áll ki mindig Nikola Gruevszki mellett, mert ő egy olyan politikus, aki a nemzeti érdeket teszi az első helyre.

"Mi akkor is szolgáljuk a hazánkat, ha süt a nap, és akkor is, ha esik az eső."

Az október 15-ei macedóniai helyhatósági választásról is beszélt, Orbán szerint

Macedónia fontos ország, minden macedóniai választás egyben európai választás is.

Ha nem is ott húzódnak jelenleg az unió határai, ahol ahol Európa kulturális határai. Szerinte Macedónia akkor is Európa része, ha még nem tagja az EU-nak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.