Székekkel, mikrofonállványokkal gyepálták egymást az őrjöngő ugandai képviselők

Parádés jelenetekről számolt be Youtube-csatornáján a Guardian: a kampalai parlamentben egymásnak estek a megvadult képviselők. 

A hír szerint két napja viaskodnak váltakozó intenzitással, miután  Yoweri Museveni elnök hívei úgy akarják megbuherálni az alkotmányt, hogy a vezető 75 éves kora felett is hatalomban maradhasson a következő, 2021-ben esedékes választás után. 

Az autokrata kormányzásáról és korruptságáról ismert Museveni most 73 éves, 1986 óta van hatalomban, parlamenti hívei pedig saját testi épségüket sem kímélik azért, hogy folytathassa. Nagyon parázs a hangulat Kampalában: pár napja azért tört ki hasonló balhé a T. Házban, mert az egyik miniszter fegyvert vitt a parlamentbe. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.