Székekkel, mikrofonállványokkal gyepálták egymást az őrjöngő ugandai képviselők

külföld
2017 szeptember 28., 06:16
comments 99
link Forrás

Parádés jelenetekről számolt be Youtube-csatornáján a Guardian: a kampalai parlamentben egymásnak estek a megvadult képviselők. 

A hír szerint két napja viaskodnak váltakozó intenzitással, miután  Yoweri Museveni elnök hívei úgy akarják megbuherálni az alkotmányt, hogy a vezető 75 éves kora felett is hatalomban maradhasson a következő, 2021-ben esedékes választás után. 

link Forrás

Az autokrata kormányzásáról és korruptságáról ismert Museveni most 73 éves, 1986 óta van hatalomban, parlamenti hívei pedig saját testi épségüket sem kímélik azért, hogy folytathassa. Nagyon parázs a hangulat Kampalában: pár napja azért tört ki hasonló balhé a T. Házban, mert az egyik miniszter fegyvert vitt a parlamentbe. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.