Egymástól lopnak szőlőt a bordeaux-i borászok, olyan gyenge lesz az idei szüret

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Legalább 7 tonna szőlőt loptak el Bordeaux több prémium borászatából. Ennek, és a borzalmas időjárásnak köszönhetően így a termelők rekordgyenge szüretre számítanak.

A meglopott borászatok dolgozói szerint profi borászok lehettek a tolvajok, akik a hatalmas mennyiségű szőlő mellett jóadag bort is magukkal vittek.

"Az ellopott szőlőt kézzel válogatták, a telek egy meghatározott részéből. Semmink nem maradt"

- elemzi a helyzetet az egyik kifosztott borászat termelője.

Philippe Bardet, a Bordeaux-i Borásztanács képviselője szerint hatalmas lehet a kísértés arra, hogy a szőlősgazdák a szomszéd telekről pótolják saját hiányukat, mert 1945 óta ez lehet a leggyengébb szüretük. (Telegraph)

Szőke Dániel

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.