Erdogan egy letartóztatott lelkésszel zsarolja az amerikaiakat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A tavaly nyári puccskísérlet bűnbakjának kikiáltott Fetullah Gülen kiadatásához közötte Recep Tayyip Erdogan egy tavaly októbere óta fogva tartott amerikai lelkész szabadon bocsátását, jelentette a Reuters.

Andrew Brunson a török hatóságok vádjai szerint maga is tagja a puccs szervezésével megvádolt gülenista hálózatnak, amit azóta hivatalosan már terrorcsoportnak nyilvánítottak. Az amerikai kormány szerint tévesen vádolják ezzel a hatóságok, ezért a szabadon bocsátását követelik.

"Azt mondják, hogy adjuk vissza a lelkészüket. De náluk is van egy pásztor, Adják vissza nekünk őt (Gülent). Aztán mi majd bíróság elé állítjuk (Brunsont), és visszaadjuk nekik" - mondta az ankarai elnöki palotában rendőröknek mondott beszédében Erdogan, aki azt is fejtegette, hogy az amerikaiaknak sokkal könnyebb dolguk van, mert míg ők nem állították bíróság elé Gülent, a törökök Brunsont igen, ez pedig bonyolítja a kiadatását.

Az amerikai külügyminisztérium szóvivője, Heather Nauert a maga részéről elképzelhetetlennek tartja, hogy az Egyesült Államok belemenjen ebbe. Gülennel kapcsolatban nem tudott új fejleményről beszámolni, és Brunson ügyében is csak azt tudta közölni, hogy továbbra is küzdenek a szabadon bocsátásáért.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.