Erdogan egy letartóztatott lelkésszel zsarolja az amerikaiakat

2017 szeptember 29., péntek 7:19
54

A tavaly nyári puccskísérlet bűnbakjának kikiáltott Fetullah Gülen kiadatásához közötte Recep Tayyip Erdogan egy tavaly októbere óta fogva tartott amerikai lelkész szabadon bocsátását, jelentette a Reuters.

Andrew Brunson a török hatóságok vádjai szerint maga is tagja a puccs szervezésével megvádolt gülenista hálózatnak, amit azóta hivatalosan már terrorcsoportnak nyilvánítottak. Az amerikai kormány szerint tévesen vádolják ezzel a hatóságok, ezért a szabadon bocsátását követelik.

"Azt mondják, hogy adjuk vissza a lelkészüket. De náluk is van egy pásztor, Adják vissza nekünk őt (Gülent). Aztán mi majd bíróság elé állítjuk (Brunsont), és visszaadjuk nekik" - mondta az ankarai elnöki palotában rendőröknek mondott beszédében Erdogan, aki azt is fejtegette, hogy az amerikaiaknak sokkal könnyebb dolguk van, mert míg ők nem állították bíróság elé Gülent, a törökök Brunsont igen, ez pedig bonyolítja a kiadatását.

Az amerikai külügyminisztérium szóvivője, Heather Nauert a maga részéről elképzelhetetlennek tartja, hogy az Egyesült Államok belemenjen ebbe. Gülennel kapcsolatban nem tudott új fejleményről beszámolni, és Brunson ügyében is csak azt tudta közölni, hogy továbbra is küzdenek a szabadon bocsátásáért.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt