Mennyire másként áll a kormány egy migránshoz, ha az keresztény!

politika
2017 szeptember 29., 08:00

"Magyarország az üldözött keresztények menedéke szeretne lenni" - jelentette ki a Szent István bazilikában 72, a közel-keletről érkezett, a magyar államtól ösztöndíjat is kapó keresztény fiatalnak Balog Zoltán emberieőforrás-miniszter, aki szerint a világban négyből három keresztényt üldöznek, ő és kormánya pedig "amennyire csak lehet", szeretné felerősíteni ezeknek az üldözötteknek a hangját.

"Fontos, hogy a mai nemzedék átélje, hogy egyetlen keresztény családba tartozunk, közös a hitünk és a küldetésünk" - mondta a miniszter, akinek a kormánya rendkívüli módon szokott aggódni Magyarország népességének etnikai összetétele miatt. "Mi, magyar keresztények nagy szeretettel üdvözlünk titeket, várunk benneteket közösségeinkbe [...] örömmel ajánljuk nektek papjaink lelkipásztori segítségét bármilyen élethelyzetben" - mondta Balog a közel-keleti fiataloknak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.