Rohadt sok pénzünkbe kerül, hogy Orbán Viktor lecsukatja a menekülőket

politika
2017 szeptember 29., 11:26

2015 szeptembere, a határkerítés kiépítése óta a magyar kormány nem árult el sokat arról, hogy pontosan mennyibe is került a magyar adófizetőknek Orbán Viktor menekültellenes harca. A helyzet szeptemberben változott, Orbán ugyanis akkor azt találta ki, hogy az EU-n hajtaná be a költségek felét, mondván a határkerítéssel valójában az EU-t védi az ország. Ekkor állt elő azzal, hogy az elmúlt két évben 270 milliárdba került a menekülők elleni védekezés.

Részletezni persze ezt se részletezte, de Pintér Sándor a 24.hu-nak megküldött és a parlamentben írásban adott válaszában (.pdf) elnagyolt táblázatot küldött a költségekről. Ebben vannak meglepetések, először is az, hogy a kerítés ára nem derül ki belőle. Vagy egyáltalán nem számolták el, vagy elrejtették valamelyik másik tételben.

Az még logikusnak tűnik, hogy a rendőrségnek keletkeztek költségei, mégiscsak odavezényelték őket a határra. Az viszont furcsa, hogy bár a válság 2015 szeptembere óta tart, abban az évben 35,95, 2017 első hat hónapjában 36,4 milliárd forintjába került ez az országnak, 2016 egészében csak 27,4 milliárdba.

Az elszámolásból az is kiderül, hogy a második legnagyobb költséget a határátlépés kriminalizálása jelenti, Pintér Sándor elszámolása szerint ez ugyanis 2015 szeptemberétől 2017 júliusáig összesen 83,8 milliárd forintunkba került, ráadásul 2017-ben fél év alatt került ugyanannyiba, mint 2016 egészében.

Nagyon furcsán alakultak a Bevándorlási és Menekültügyi hivatal költségei is:

  • 2015-ben négy hónap alatt 7,5 milliárd forintba;
  • 2017-ben hat hónap alatt 2,3 milliárd forintba;
  • 2016-ban az egész évben 26 millió (!!!) forintba került a magyar adófizetőknek a hivatal.

És így tovább. (Via 24.hu)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.