A német katolikusok támogatnák, hogy a meleg párok templomi áldást kapjanak

A német katolikusok központi bizottsága (ZdK) támogatja, hogy az azonos nemű párok templomi áldást kaphassanak. Thomas Sternberg, a bizottság elnöke a Passauer Neuen Pressének beszélt arról, hogy a meleg párok felé is jelezni kell az egyház megbecsülését. Ugyanakkor az áldás nem ugyanaz, mint a templomi esketés. 

Bár a püskökök még nem foglaltak állást az azonos nemű párok áldásával kapcsolatban, a katolikus szervezet ezt lehetővé tenné. Németországban októberben lép életbe az a törvény, amely lehetővé teszi a melegházasságot. (Süddeutsche Zeitung)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.