A német katolikusok támogatnák, hogy a meleg párok templomi áldást kapjanak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A német katolikusok központi bizottsága (ZdK) támogatja, hogy az azonos nemű párok templomi áldást kaphassanak. Thomas Sternberg, a bizottság elnöke a Passauer Neuen Pressének beszélt arról, hogy a meleg párok felé is jelezni kell az egyház megbecsülését. Ugyanakkor az áldás nem ugyanaz, mint a templomi esketés. 

Bár a püskökök még nem foglaltak állást az azonos nemű párok áldásával kapcsolatban, a katolikus szervezet ezt lehetővé tenné. Németországban októberben lép életbe az a törvény, amely lehetővé teszi a melegházasságot. (Süddeutsche Zeitung)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.