A vécébe zárta az őt kereső riportert a karcagi polgármester

POLITIKA
2017 szeptember 30., 12:53
comments 200

A szerdai testületi ülés előtt a Hír TV-s Báthory Róbert arról kérdezte volna Dobos Lászlót, Karcag fideszes polgármesterét, hogyan üzemeltetik majd a milánói sámándob-épületet és hogy áll a Tilalmas nevű városrész vízellátása, de nem jött össze, mert a polgármester bezárta a vécébe.  

Pár nappal korábban a riporter megpróbált időpontot kérni a titkárságtól, de azt a választ kapta, hogy csak a következő héten alkalmas, addig a TV2 interjúját ajánlották neki. Ezért úgy gondolta, inkább megpróbálja a testületi ülésen utolérni Dobost.

A riporter a Reflektor blognak mondta el, hogy miután a stáb valamivel a 3-ra kitűzött ülés előtt megérkezett az épületbe, szerette volna használni az önkormányzat folyosójáról nyíló mosdót. Ahogy belépett, meglátta a mosdót használó polgármestert, ráköszönt. Szerinte a polgármester felismerte, mert már korábban is találkoztak, de gyanútlanul az egyik fülkébe lépett. 

Kívül, a mosdó külső ajtaján a zárban azonban benne volt egy kulcs. A riporter nem sokkal később hallhatta, ahogy a kulcs zörögni kezd, az ajtó pedig rázáródik. 

Számomra hihetetlen volt, hogy a polgármester, bár pontosan tudta, hogy ki vagyok és milyen céllal érkeztem, mégis bezárt” - közölte Báthory.

Az újságírót végül a forgatócsoport többi tagja a titkárság segítségével szabadította ki a mosdóból, közben pedig a testületi ülés elkezdődött. Amikor az udvaron dohányzó Dobostól megkérdezte, miért zárta rá a vécéajtót, a polgármester csak annyit mondott, nem válaszol egyetlen kérdésre sem, keressék a jövő héten. 

Dobos Lászó a történtekról a Reflektornak azt mondta, fogalma sem  volt, hogy ki a fiatalember, akit bezárt a mindenki  által rendszeresen kulccsal zárt mosdóba, ő mosdóhasználat közben nem azt nézi, hogy ki van épp akkor vele együtt a helyiségben, és egyébként is azt feltételezte, hogy aki ott van, annak is van kulcsa.

Közölte azt is, hogy ő eddig még nem találkozott a riporterrel személyesen, azért sem ismerhette fel, de egyébként nem bujkált az újságíró elől, hanem csak rendkívül elfoglalt ember, nem ér rá akármikor interjút adni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.