Elkapták a bébiételeket mérgező zsarolót Németországban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Elfogták a német rendőrök a németországi mérgezős zsarolás gyanúsítottját. A férfi több millió eurót követelt áruházláncoktól, azzal fenyegetőzve, hogy mérgezett termékeket helyez el élelmiszerboltokban és drogériákban Németországban és külföldön, ha nem fizetnek ki neki egy bizonyos összeget.

A dpa hírügynökség rendőrségi forrásokból úgy tudja, hogy a férfit a Tübingen közelében fekvő Ofterdingenben vették őrizetbe lakossági bejelentés alapján. A jelentés szerint az ügyészség még szombaton kezdeményezni fogja az 55 éves német gyanúsított előzetes letartóztatását. A dpa szerint a férfi egyelőre nem tett vallomást, és még zajlik a dns-ének azonosítása.

A biztonsági kamerák felvételei. 

Az ügyben a rendőrség szeptember közepe óta nyomoz, amikor is valaki levelet írt a hatóságnak, a fogyasztóvédelemnek és több németországi áruházláncnak, hogy több mint 10 millió eurót követel, különben mérgezett élelmiszert fog elhelyezni különböző áruházakban.

Hogy megmutassa, nem viccel, a férfi figyelmeztette a hatóságokat, hogy öt üveg mérgezett bébiétel már egy friedrichshafeni áruház polcain van. A rendőrök közzétették a héten a bolt biztonsági kamerájának felvételét, amelyen az látható, ahogy az akkor még nem azonosított gyanúsított üvegeket helyez el egy friedrichshafeni áruházban a bébiételek között. 

Az öt üveg nem sokkal később meglett, és kiderült: fagyálló folyadéknak használt etilénglikollal megmérgezett bébiétel volt bennük.

Markus Sauter rendőrségi szóvivő egyelőre arra hívta fel a figyelmet, hogy a fogyasztók továbbra is alaposan nézzék meg, hogy érintetlen-e a termékek csomagolása, mielőtt bármit megvesznek. Ugyanakkor azt nem hozták nyilvánosságra, hogy melyik élelmiszerláncról és termékekről van szó. Ausztriában és Svájcban is nyomoztak az ügy miatt. (FAZ/MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.