Lehetetlen megtudni, hogy kitől és mennyiért kapták meg Hosszú Katinkáék a Duna Aréna használati jogát

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

A 24.hu próbálja hónapok óta megtudni, hogyan kerül a Hosszú Katinka és Shane Tusup-féle Iron Aquatics a Duna Arénába, azaz milyen feltételekkel és kivel szerződtek ahhoz, hogy ők használhassák a rengeteg közpénzből felhúzott ingatlant. 

Azonban hiába keresték a kormányt, az építtetőt vagy az üzemeltetési pályázatot kiíró nemzeti vagyonkezelőt, senki nem tudott segíteni nekik. A lap cikkéből kiderül, hogy a kérdésük össze-vissza pattogott a minisztériumok között, van, ahonnan máshova irányították őket, máshonnan meg választ se kaptak. 

Fotó: botost/444.hu

Kérdéseikkel keresték persze Hosszú és Tusup közös klubját, az Iron Aquatics-ot is, de onnan sem kaptak választ. Arra lettek volna kíváncsiak, hogy melyik céggel szerződtek a létesítmény használatára, és mennyit fizettek érte. 

Próbálkoztak a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központjánál, illetve a  Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnél is, mivel mindkét szervezetnek köze volt a Duna Aréna építéséhez, de mint kiderült, már nem az ő területük az épület sorsának alakulása. 

Mivel a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság korábban már kimondta, hogy a Hosszú Katinka, az Iron Aquatics, illetve a Duna Aréna üzemeltetője közötti megállapodások részletei közérdekű adatok, ezért a 24.hu szívesen ki is kérné azokat közérdekű adatigényléssel, de mivel nem lehet kideríteni, hogy ki az adatgazda, elakadtak. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.