Lehetetlen megtudni, hogy kitől és mennyiért kapták meg Hosszú Katinkáék a Duna Aréna használati jogát

POLITIKA
2017 szeptember 30., 18:07
comments 129

A 24.hu próbálja hónapok óta megtudni, hogyan kerül a Hosszú Katinka és Shane Tusup-féle Iron Aquatics a Duna Arénába, azaz milyen feltételekkel és kivel szerződtek ahhoz, hogy ők használhassák a rengeteg közpénzből felhúzott ingatlant. 

Azonban hiába keresték a kormányt, az építtetőt vagy az üzemeltetési pályázatot kiíró nemzeti vagyonkezelőt, senki nem tudott segíteni nekik. A lap cikkéből kiderül, hogy a kérdésük össze-vissza pattogott a minisztériumok között, van, ahonnan máshova irányították őket, máshonnan meg választ se kaptak. 

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Kérdéseikkel keresték persze Hosszú és Tusup közös klubját, az Iron Aquatics-ot is, de onnan sem kaptak választ. Arra lettek volna kíváncsiak, hogy melyik céggel szerződtek a létesítmény használatára, és mennyit fizettek érte. 

Próbálkoztak a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központjánál, illetve a  Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnél is, mivel mindkét szervezetnek köze volt a Duna Aréna építéséhez, de mint kiderült, már nem az ő területük az épület sorsának alakulása. 

Mivel a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság korábban már kimondta, hogy a Hosszú Katinka, az Iron Aquatics, illetve a Duna Aréna üzemeltetője közötti megállapodások részletei közérdekű adatok, ezért a 24.hu szívesen ki is kérné azokat közérdekű adatigényléssel, de mivel nem lehet kideríteni, hogy ki az adatgazda, elakadtak. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.