Egy magyar diplomata megzavarta Magyar Bálint előadását a kaliforniai Berkeley egyetemen, a külügy szerint jól tette

A magyar érdekeket meg kell védeni, az országgal szembeni méltatlan támadásokkal szemben fel kell lépni, még akkor is, ha azt egy másik magyar állampolgár teszi külföldön – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kommunikációért és parlamenti kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek arra reagálva, hogy egy magyar diplomata megjelent Magyar Bálint kaliforniai előadásán, és a közönségből felszólalva próbálta hitelteleníteni a volt SZDSZ-es minisztert Amerikában.

A hvg.hu azt írja az esetről, hogy Magyar Bálint a kaliforniai Berkeley Egyetemen meghívott előadóként a lengyel és magyar politikai helyzetet elemezte, és a közönségből egyszer csak szót kért egy magyar diplomata, aki elkezdte sorolni az SZDSZ és Magyar politikai „bűneit”, azaz hogy nem szavazták meg a kettős állampolgársági törvényt, illetve korrupt pártnak nevezte az SZDSZ-t. A lap szerint a beszélgetést moderáló politológus érdeklődött, mi a diplomata kérdése, Magyar pedig megpróbált közbeszólni, de a diplomata nem állt le.

Az Index szerint a férfi Danku Attila volt, aki azt mondta, a Los Angeles-i magyar konzulnak, Széles Tamásnak dolgozik, és 600 kilométert utazott erre az eseményre.

Fotó: Magyar Bálint/Fortepan / Wikipedia

Menczer Tamás azt mondta: Magyar Bálint hazugságokat mondott az Egyesült Államokban Magyarországról, a magyar kormányról, ezért a Los Angeles-i magyar főkonzulátus munkatársa, magyar diplomata jól tette, hogy felszólalt az elhangzott hazugságokkal szemben, és megvédte Magyarországot.

A helyettes államtitkár azt mondta, a magyar diplomatáknak feladatuk az is, hogy az ilyen támadásokkal szemben fellépjenek, megvédjék Magyarországot, a magyar érdekeket. Ez Szijjártó Péter külügyminiszter egyik leghatározottabb elvárása és utasítása a magyar diplomatákkal szemben – mondta.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.