O. J. Simpson mától újra szabad ember

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Helyi idő szerint vasárnap hajnal 0 óra 8 perckor, magyar idő szerint 1:20 órája O. J. Simpson elhagyta a Lovelock Korrekciós Intézetet, jelentette be a nevadai büntetés-végrehajtás. A most már 70 éves Simpson egy Las Vegas-i rablótámadás elkövetőjeként 9 évet töltött börtönben.

A nevadai büntetés-végrehajtás egy rövid videót is közölt az egykori szupersztár focista, közepes vígjátéki mellékszereplő és ártatlannak talált gyilkos szabadulásáról.

Simpsont 2007-ben egy elbaltázott rablótámadás után kapták el, akkor egy csapat férfi élén egy vegasi kaszinó sportajándéktárgy-boltját próbálta kirabolni. A fegyverrel fenyegetőző Simpson azt állította, hogy valójában ő az emléktárgyak jogos tulajdonosa. A feltételes szabadlábra helyezéséről döntő júniusi meghallgatásán is kitartott emellett. "Csak a tulajdonomat akartam, nem akartam senkitől semmit se lopni" - mondta. (Via ABC News)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.