A hurrikánok áldozatainak ajánlotta az elnöki golfkupa-győzelmet Trump

2017 október 2., hétfő 8:39
50

A Presidents Cup elnevezésű golfverseny győztesének, Steve Strickernek adta át a kupát az Egyesült Államok elnöke, majd rövid beszédet mondott, melyben a díjat a nemrégiben hurrikánok sújtotta térségek, Puerto Rico, Texas és Floria áldozatainak dedikálta - írja a Guardian.

Lehet, hogy Puerto Rico népét ez kevéssé hatja majd meg. Donald Trumpot folyamatosan azért kritizálják, mert nem nyújtott elég gyors és hatékony segítséget az államnak, ahol konkrétan éheznek az emberek. Közben nyilatkozatai és tweetjei is nagy fokú érzéketlenségről árulkodtak.

Puerto Ricón két héttel ezelőtt söpört végig a Maria hurrikán, elképesztő pusztítást hagyva maga mögött. A sziget nagy részén várhatóan még hónapokig nem lesz áram, az ivóvízellátás is megoldatlan, de a segélyszállítmányok eljuttatását is nehezíti, hogy a hurrikán az útrendszert is tönkretette.

Az elnök egyébként épp nem sokkal azelőtt irritálta még Puerto Ricót, hogy golfozni indult volna: már szombat reggel betámadta Twitteren San Juan polgármesterét, illetve más, meg nem nevezett szereplőket. 


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt