A hurrikánok áldozatainak ajánlotta az elnöki golfkupa-győzelmet Trump

külföld
2017 október 02., 08:39
comments 49

A Presidents Cup elnevezésű golfverseny győztesének, Steve Strickernek adta át a kupát az Egyesült Államok elnöke, majd rövid beszédet mondott, melyben a díjat a nemrégiben hurrikánok sújtotta térségek, Puerto Rico, Texas és Floria áldozatainak dedikálta - írja a Guardian.

link Forrás

Lehet, hogy Puerto Rico népét ez kevéssé hatja majd meg. Donald Trumpot folyamatosan azért kritizálják, mert nem nyújtott elég gyors és hatékony segítséget az államnak, ahol konkrétan éheznek az emberek. Közben nyilatkozatai és tweetjei is nagy fokú érzéketlenségről árulkodtak.

Puerto Ricón két héttel ezelőtt söpört végig a Maria hurrikán, elképesztő pusztítást hagyva maga mögött. A sziget nagy részén várhatóan még hónapokig nem lesz áram, az ivóvízellátás is megoldatlan, de a segélyszállítmányok eljuttatását is nehezíti, hogy a hurrikán az útrendszert is tönkretette.

Az elnök egyébként épp nem sokkal azelőtt irritálta még Puerto Ricót, hogy golfozni indult volna: már szombat reggel betámadta Twitteren San Juan polgármesterét, illetve más, meg nem nevezett szereplőket. 

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.