Antiszemita botrány Ausztriában: Soros-ügynökként zsidózzák Sebastian Kurz külügyminisztert

2017 október 2., hétfő 4:59
127

Áll a bál Ausztriában két héttel a választások előtt: a Facebook már le is tiltotta azt a  "Die Wahrheit über Sebastian Kurz" ("Az igazság Sebastian Kurzról") címmel indult csoportot, amiben nyíltan zsidózzák és Soros György katonájaként illetik az Osztrák Néppártot, az ÖVP-t vezető Sebastian Kurz külügyminisztert, akit többek közt Pinocchio-orral és a filantróp hálózatának ügynökeként ábrázolnak. 

A balhé abból kerekedett, hogy a Profil és a Die Presse újságírói kiderítették, az Osztrák Szociáldemokrata Párt, az SPÖ és az általa felkért izraeli tanácsadó, Tal Silberstein kampánya áll a kamuprofilokkal megtámogatott akció mögött. 

Az SPÖ ugyan augusztusban már felmondott Silbersteinnek, akit Izraelben pénzmosással is vádolnak, de ilyen közel a választáshoz így is súlyos következményei lehetnek a történetnek a baloldalra nézve. A pártot vezető Christian Kern kancellár tagadta, hogy részt vettek volna a koalíciós partnert támadó kampányban, és külön kifejezte baráti viszonyát Soros Györggyel, de hiába: mint kiderült, az akcióban részt vállalt Georg Niedermühlbüchler szövetségi ügyvezető, aki már távozott is a pártból. 

Silberstein ismert izraeli kampányguru: Ehud Barak fontos spin doctora volt, dolgozott annak idején Magyarországon, Medgyessy Péter mellett is. Nem ő az egyetlen izraeli kampánytanácsadó, aki szívesen vesz részt antiszemita felütésű kommunikációs akciókban, ilyen volt Orbán Viktor nemrég elhunyt segítője, Arthur Finkelstein is. (Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt