Antiszemita botrány Ausztriában: Soros-ügynökként zsidózzák Sebastian Kurz külügyminisztert

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Áll a bál Ausztriában két héttel a választások előtt: a Facebook már le is tiltotta azt a  "Die Wahrheit über Sebastian Kurz" ("Az igazság Sebastian Kurzról") címmel indult csoportot, amiben nyíltan zsidózzák és Soros György katonájaként illetik az Osztrák Néppártot, az ÖVP-t vezető Sebastian Kurz külügyminisztert, akit többek közt Pinocchio-orral és a filantróp hálózatának ügynökeként ábrázolnak. 

A balhé abból kerekedett, hogy a Profil és a Die Presse újságírói kiderítették, az Osztrák Szociáldemokrata Párt, az SPÖ és az általa felkért izraeli tanácsadó, Tal Silberstein kampánya áll a kamuprofilokkal megtámogatott akció mögött. 

Az SPÖ ugyan augusztusban már felmondott Silbersteinnek, akit Izraelben pénzmosással is vádolnak, de ilyen közel a választáshoz így is súlyos következményei lehetnek a történetnek a baloldalra nézve. A pártot vezető Christian Kern kancellár tagadta, hogy részt vettek volna a koalíciós partnert támadó kampányban, és külön kifejezte baráti viszonyát Soros Györggyel, de hiába: mint kiderült, az akcióban részt vállalt Georg Niedermühlbüchler szövetségi ügyvezető, aki már távozott is a pártból. 

Silberstein ismert izraeli kampányguru: Ehud Barak fontos spin doctora volt, dolgozott annak idején Magyarországon, Medgyessy Péter mellett is. Nem ő az egyetlen izraeli kampánytanácsadó, aki szívesen vesz részt antiszemita felütésű kommunikációs akciókban, ilyen volt Orbán Viktor nemrég elhunyt segítője, Arthur Finkelstein is. (Index)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.