Antiszemita botrány Ausztriában: Soros-ügynökként zsidózzák Sebastian Kurz külügyminisztert

Áll a bál Ausztriában két héttel a választások előtt: a Facebook már le is tiltotta azt a  "Die Wahrheit über Sebastian Kurz" ("Az igazság Sebastian Kurzról") címmel indult csoportot, amiben nyíltan zsidózzák és Soros György katonájaként illetik az Osztrák Néppártot, az ÖVP-t vezető Sebastian Kurz külügyminisztert, akit többek közt Pinocchio-orral és a filantróp hálózatának ügynökeként ábrázolnak. 

A balhé abból kerekedett, hogy a Profil és a Die Presse újságírói kiderítették, az Osztrák Szociáldemokrata Párt, az SPÖ és az általa felkért izraeli tanácsadó, Tal Silberstein kampánya áll a kamuprofilokkal megtámogatott akció mögött. 

Az SPÖ ugyan augusztusban már felmondott Silbersteinnek, akit Izraelben pénzmosással is vádolnak, de ilyen közel a választáshoz így is súlyos következményei lehetnek a történetnek a baloldalra nézve. A pártot vezető Christian Kern kancellár tagadta, hogy részt vettek volna a koalíciós partnert támadó kampányban, és külön kifejezte baráti viszonyát Soros Györggyel, de hiába: mint kiderült, az akcióban részt vállalt Georg Niedermühlbüchler szövetségi ügyvezető, aki már távozott is a pártból. 

Silberstein ismert izraeli kampányguru: Ehud Barak fontos spin doctora volt, dolgozott annak idején Magyarországon, Medgyessy Péter mellett is. Nem ő az egyetlen izraeli kampánytanácsadó, aki szívesen vesz részt antiszemita felütésű kommunikációs akciókban, ilyen volt Orbán Viktor nemrég elhunyt segítője, Arthur Finkelstein is. (Index)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.