Antiszemita botrány Ausztriában: Soros-ügynökként zsidózzák Sebastian Kurz külügyminisztert

Áll a bál Ausztriában két héttel a választások előtt: a Facebook már le is tiltotta azt a  "Die Wahrheit über Sebastian Kurz" ("Az igazság Sebastian Kurzról") címmel indult csoportot, amiben nyíltan zsidózzák és Soros György katonájaként illetik az Osztrák Néppártot, az ÖVP-t vezető Sebastian Kurz külügyminisztert, akit többek közt Pinocchio-orral és a filantróp hálózatának ügynökeként ábrázolnak. 

A balhé abból kerekedett, hogy a Profil és a Die Presse újságírói kiderítették, az Osztrák Szociáldemokrata Párt, az SPÖ és az általa felkért izraeli tanácsadó, Tal Silberstein kampánya áll a kamuprofilokkal megtámogatott akció mögött. 

Az SPÖ ugyan augusztusban már felmondott Silbersteinnek, akit Izraelben pénzmosással is vádolnak, de ilyen közel a választáshoz így is súlyos következményei lehetnek a történetnek a baloldalra nézve. A pártot vezető Christian Kern kancellár tagadta, hogy részt vettek volna a koalíciós partnert támadó kampányban, és külön kifejezte baráti viszonyát Soros Györggyel, de hiába: mint kiderült, az akcióban részt vállalt Georg Niedermühlbüchler szövetségi ügyvezető, aki már távozott is a pártból. 

Silberstein ismert izraeli kampányguru: Ehud Barak fontos spin doctora volt, dolgozott annak idején Magyarországon, Medgyessy Péter mellett is. Nem ő az egyetlen izraeli kampánytanácsadó, aki szívesen vesz részt antiszemita felütésű kommunikációs akciókban, ilyen volt Orbán Viktor nemrég elhunyt segítője, Arthur Finkelstein is. (Index)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.