Az OTP terjeszkedéséről ír a Bloomberg, a világ vezető gazdasági hírügynöksége

Egymilliárd dollárral a zsebben készül terjeszkedésre Kelet-Európában az OTP, írja a világ vezető gazdasági hírügynöksége, a Bloomberg, amely cikkében "Európa egyik legjobban tőkésített bankjaként" jellemzi a legnagyobb magyar pénzintézetet. Csányi Sándor elnök-vezérigazgatóval maga John Micklethwait, a Bloomberg főszerkesztője - és magyar munkatársa, Simon Zoltán - beszélt.

Az OTP a következő két évben öt bankot venne, mondta Csányi, aki szerint bankja már két évtizede készül arra, amikor eljön a mergerek és felvásárlások kora. "Húsz éve várunk az európai bankkonszolidációnak erre a hullámára, és most végre eljött" - mondta.

Csányi szerint bankja "nagyon konzervatív" módszereinek köszönhetően élte túl az elmúlt zavaros éveket, amikor a pénzügyi válságon túl Magyarországon a frankhitelek átváltása és banki különadók is terhelték a szektort. Így lehetséges, hogy míg az európai bankok többsége továbbra is küzd a tökemegfeleléssel, az OTP-nek akvizíciókra költhető tartalékai is vannak. Az OTP már 2017-ben is terjeszkedett: a horvát Splitska Banka felvásárlását már véglegesítették, és megállapodtak a görög National Bank of Greece romániai és szerbiai fiókjainak felvásárlásáról is. Csányi összességében azt reméli, hogy a jövőben az OTP bevételeinek 70 százaléka külföldről folyhat be, szemben a jelenlegi 45 százalékkal.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.