Storck szerint a válogatott Svájc ellen megpróbálja a lehetetlent, azaz a pontszerzést

futball
2017 október 02., 15:02
comments 99

Kemény védekezést ígért Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a svájciak elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésre. „Az a fontos, hogy a kemény védekezésből kitörve alakítsunk ki gólhelyzeteket” – mondta a Telkiben tartott sajtótájékoztatón a német szakember.

Azt is elmondta, hogy egyelőre Bese Barnabás nem érkezett meg a telki edzőtáborba, mivel hétfőn még bajnoki mérkőzést játszik. Storck szerint hiába van most is sok sérült és eltiltott a csapatnál, a mostani összetétel jobb, mint az andorrai, amikor 1-0-ra kikaptunk, történelmi vereséget szenvedve.

„Nagyon várjuk a meccseket, különösen a szombatit, amikor a világranglistán 7. Svájccal találkozunk. Nagy kihívás lesz olyan együttessel játszani, amelyik mind a 8 selejtezőmérkőzését megnyerte” – mondta Storck, aki szerint a mostani csapat meg fogja állni a helyét Bázelben, ahol megpróbálja a lehetetlent, azaz a pontszerzést.

A magyar válogatott szerdán utazik Bázelbe, ahol szombaton találkozik a 100 százalékos riválissal. Storck szeretné, ha a csapata most 11 játékossal játszaná végig a 90 percet, ellentétben a portugálokkal szemben 1-0-ra elvesztett találkozóval. Storck azt mondta, hasonlóan jó teljesítménynek örülne, mivel a portugálok elleni játékot a közönség a vereség ellenére megtapsolta.

„Szerettünk volna több pontot szerezni, a teljes kerettel lehetett volna jobb, de voltak váratlan eredmények. A csapat viszont fejlődik hosszú távon, sokkal jobb labdabirtoklásban vagy éppen helyzetkialakításban, mint 2-3 éve” – értékelte a selejtezősorozat eddigi 8 meccsét Storck. Jövő kedden a Feröer-szigetek ellen győzelemmel szeretnének búcsúzni, hogy megszerezzék a 3. helyet.

Bernd Storck Telkiben tart sajtótájékoztatót 2015 októberében.
photo_camera Bernd Storck Telkiben tart sajtótájékoztatót 2015 októberében. Fotó: Kisbenedek Attila / AFP

Eppel Márton szintén azt mondta, hogy fontos a 3. hely megszerzése, és szeretnének Svájcnak visszavágni a tavaly ősszel hazai pályán elszenvedett 3-2-es vereségért. „Van nyomás rajtam, szeretnék végre gól szerezni” – mondta a Budapest Honvéd csatára.

Lovrencsics Gergő arról beszélt, hogy klubcsapata, a Ferencváros sikerei után sokkal jobb hangulatban érkezett, mint legutóbb, reméli, hogy a társaival együtt sikerül átmenteniük a formájukat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.