Gyurcsány: "Nyitva az út a Fidesz veresége felé, a kormányzó párt 2014-ben 45 százalékot kapott, 2018-ban harmincvalamennyit fog"

politika
2017 október 3., 17:27
comments 444

"A választási siker kulcsa és kötelező feladata, hogy a demokratikus ellenzéki pártok a 106 egyéni választókerületben megállapodjanak egymással," jelentette ki a DK elnöke kedd esti bonyhádi fórumán. Gyurcsány Ferenc nem fukarkodott a jóslatokkal, szerinte

  • pártja 10-15 százalékot fog elérni, mivel minden olyan választáson, amelyen önállóan indult, sokkal több szavazatot kapott, mint amennyit a közvélemény-kutatók mértek.
  • Többen akarnak kormányváltást, így ha a választók a kormányváltó erők közül a legesélyesebbre ikszelnek, akkor a "Fidesz el fog veszíteni 60-70 választókerületet, és kisebbségbe szorul."
  • "Nyitva az út a Fidesz veresége felé, a kormányzó párt 2010-ben 54, 2014-ben 45 százalékot kapott, 2018-ban harmincvalamennyit fog," tette hozzá.

Az, hogy Botka László visszalépett a miniszterelnök-jelöltségtől, Gyurcsány lelkesedését nem törte le. Kijelentette: 

"optimista vagyok a választásokat illetően annak ellenére, ami az elmúlt két napban történt." 

(MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt