Miközben nevetünk Simicskán és Orbánon, ők 300 milliárdszor nagyobbat nevetnek rajtunk

politika
2017 október 03., 08:13
comments 201

Nemhogy a XXI. századi magyar politika, de úgy általában a XXI. századi magyar popkultúra egyik legmeghatározóbb eseménye zajlott le ma hajnalban, amikor a veszprémi rendőrök elkapták a város utcáin mászkáló, a saját tulajdonában álló hirdetőoszlopokra ORBÁN EGY GECI feliratot pingáló Simicska Lajos oligarchát.

Mi magyarok, akik irigykedve szoktuk nézni az ukrán és kenyai parlamentben verekedő képviselőket, vagy a debilségeket twitelő amerikai elnököt, mondván, hogy nálunk soha nem történik semmi igazán izgalmas, most befoghatjuk a szánkat. Ez már valóban világszínvonal: a geci szót s.k. felfestő, bár éppen a “geci” jóvoltából százmilliárdos oligarcha a földgolyó bármelyik híradójába bekerülhetne bizarr kis színesnek.

Éppen ezért fontos az eset minden apró körülménye. Például S. Lajos ruházata. Az esetről készült fotón egyértelműen látszik, hogy a főhős világos színű zakóját a jobb felkarjánál és az oldalán valamilyen foltok borítják.

A természetesen rögtön beindult találgatások két irányba mutatnak:

  • Vannak, akik szerint ezek sárfoltok. A sáriskola hívői szerint Simicska Lajos olyan részeg lehetett, hogy a földön hempergőzött pingálás előtt/közben.
  • Vannak, akik szerint ezek festékfoltok, és Simicska nem részeg volt, hanem simán dühös, és nem figyelt oda a részletekre.

Néhány szemcsés fotó alapján lehetetlen igazságot tenni. Az esetről beszámoló cikkünkben is szereplő felvételeken úgy néz ki ugyan, mintha a gecizős felirat inkább kékes lenne, a zakón látható szennyeződés pedig szürkés-feketés, de mondom, ennyiből ezt képtelenség megítélni.

Amúgy is, meg ha piszokfoltokról van is szó, azokat nemcsak a földön fekve szerezhette a gazdájuk.

De tudjátok, mi a jó?

Az, hogy jobban belegondolva mindez igazából kicsit sem számít a nagy kép szempontjából.

A nagy kép ugyanis az, hogy nekünk, magyaroknak van egy olyan hősünk, aki gazdaggá tette a miniszterelnökünket, aki cserébe gazdaggá tette őt, de nem eléggé, ezért a hősünk egy hajnalban kiment az utcára és felfestette öt olyan hirdetőoszlopra, amiket a miniszterelnöknek köszönhetően vásárolhatott meg egykor, hogy a miniszterelnök egy geci. 

Miközben mindent - a miniszterelnöki széket, a zakót, a plakáthelyet, a piát, az ecsetet és festéket - a mi pénzünkből vettek meg, nem a sajátjukból. Úgyhogy miközben mi a hasunkat fogva nevetünk a két paprikajancsin, ők összesítve úgy 300 milliárdszor nagyobbat nevetnek rajtunk.

És ezt a nevetésorkánt egyetlen viccesen verekedő ugandai vagy ukrán képviselő sem tudja már elvenni tőlünk.

Magyarország - Világ 1:0. Vagyis 300000000000:0.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.