Molnár Gyula jobban örült volna, ha Botka magában tartja a maffiavádakat

POLITIKA
2017 október 03., 07:13
comments 82

Botka László nagy politikai bölcsességről tett tanúbizonyságot, amikor lemondott az MSZP miniszterelnök-jelöltségéről, mert belátta, hogy a személye lehet az akadálya az ellenzéki megállapodásnak” - így értékelte Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Molnár Gyula azt, hogy fél évvel a választások előtt miniszterelnök-jelölt nélkül maradt a pártja

Molnár Gyula úgy látja, Botka László a visszalépésével lehetőséget teremtett egy más típusú együttműködés létrehozására, és az MSZP nyitott az erre vonatkozó javaslatokra.

photo_camera Fotó: Soós Lajos

Botka jelöltségét úgy értékelte, az első perctől érezték, hogy olyan embert választottak miniszterelnök-jelöltnek, aki igazi kihívó lehet, később azonban kiderült, hogy politikai partnereik nem voltak túl lelkesek a személyét illetően.

Végül belátták: ha Botka László mellett tart ki az MSZP, nehezebb lehet az ellenzéki együttműködés megteremtése, ami stratégiájuk szerint a kormányváltás kulcsa. A kis pártok külön-külön indulása ugyanis legfeljebb egyéni arculatépítésre alkalmas, de kormányváltásra nem.

Emlékeztetett arra, hogy a múlt hétfőn elegáns ajánlatot tettek politikai partnereiknek, ám erre nem volt kedvező a válasz. A lemondás gondolata akkor érlelődött meg Botka Lászlóban, amikor ezután az LMP és a DK látványos ellenlépéseket is tett.

Molnár Gyula beszélt arról is, hogy súlyos vitában volt Botka Lászlóval azzal a kijelentésével kapcsolatban, hogy politikai maffia hálózta be az ellenzéket és az MSZP-ben is ügynökök vannak. A lemondása után Botka László arról írt, hogy az MSZP-n belül a Fidesz emberei szándékosan ellehetetlenítik a munkát és egy kormányzásra alkalmas szövetség létrehozását.

Molnár Gyula azt üzente neki, hogy ha valakinek bizonyítéka van erre, akkor álljon ki vele a nyilvánosság elé, ha pedig csak szóbeszédre épül a vád, akkor tartsuk magunkban. Ő cáfolja ezeket a kijelentéseket. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.